3 baci Dolması

3 baci Dolması

Azerbaycan 309 Son yeniləmə: Jul 10, 2021 Yaradilib: May 28, 2021
3 baci Dolması
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Xalq arasında bəzən bu xörəyi ona daxil olan əsas inqrediyentlərin sayına görə «üç bacı» adlandırırlar.
  2. Badımcanların bəndəmi kəsilir, suda təmiz yuyulur, ortasından uzununa çərtilir, qaynar suda pörtlədilir,
  3. soyudulur. Pomidorların üstü qapaq kimi kəsilir, çay qaşığı ilə içərisi çıxarılır, bibərdə də qapağı kəsilir və
  4. tumluğu çıxarılır. Bir nəlbəkidə duz və sarıkök qarışdırılır.
  5. Ət tikələri maşından keçirilir və nazik-nazik doğranmış soğan ilə qızardılır (qurutmamalı, ət şirəli
  6. qalmalıdır). Qiyməyə xırda-xırda doğranmış reyhan və pomidorların içi qatılır. Azca duz vurulub
  7. qarışdırılır. Bu qiymə içinə duzla sarıkök sürtülmüş badımcanların, pomidorların və bibərlərin içinə
  8. doldurulub geniş, dərin qazana lay-lay yığılır: əvvəl bibərlər, üstündən pomidorlar, onun da üstündən
  9. badımcanlar.
  10. Yarım stəkan su tökülür, qapağı örtülür və su tam buxarlanana kimi bişirilir. Süfrəyə verilərkən nimçəyə
  11. hər pay üçün bir pomidor, bir badımcan və bir bibər qoyulur və üstündən sarımsaqlı qatıq tökülür.
  12. Badımcan, pomidor və bibər dolmasını ayrı-ayrılıqda da bişirmək olar

3 baci Dolması



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Xalq arasında bəzən bu xörəyi ona daxil olan əsas inqrediyentlərin sayına görə «üç bacı» adlandırırlar.
  2. Badımcanların bəndəmi kəsilir, suda təmiz yuyulur, ortasından uzununa çərtilir, qaynar suda pörtlədilir,
  3. soyudulur. Pomidorların üstü qapaq kimi kəsilir, çay qaşığı ilə içərisi çıxarılır, bibərdə də qapağı kəsilir və
  4. tumluğu çıxarılır. Bir nəlbəkidə duz və sarıkök qarışdırılır.
  5. Ət tikələri maşından keçirilir və nazik-nazik doğranmış soğan ilə qızardılır (qurutmamalı, ət şirəli
  6. qalmalıdır). Qiyməyə xırda-xırda doğranmış reyhan və pomidorların içi qatılır. Azca duz vurulub
  7. qarışdırılır. Bu qiymə içinə duzla sarıkök sürtülmüş badımcanların, pomidorların və bibərlərin içinə
  8. doldurulub geniş, dərin qazana lay-lay yığılır: əvvəl bibərlər, üstündən pomidorlar, onun da üstündən
  9. badımcanlar.
  10. Yarım stəkan su tökülür, qapağı örtülür və su tam buxarlanana kimi bişirilir. Süfrəyə verilərkən nimçəyə
  11. hər pay üçün bir pomidor, bir badımcan və bir bibər qoyulur və üstündən sarımsaqlı qatıq tökülür.
  12. Badımcan, pomidor və bibər dolmasını ayrı-ayrılıqda da bişirmək olar

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.