Badam plov

Badam plov

Quru yemək 144 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 10, 2020
Badam plov
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 210
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Təmizlənmiş düyü yarım saat duzlu-ilıq suda isladılır. Fıstıq və kişmiş yağda azca qovrulur. Üzərinə isladılıb, yuyulan, süzülən düyü əlavə olunur, bir neçə dəqiqə qovrulur. Isti toyuq suyu əlavə olunur. Əvvəlcə orta, sonra az istilikdə 20 dəqiqə bişirilir. Ocaqdan götürüldükdən sonra didilmiş toyuq əti, duz, istiot, sana əlavə olunur, yavaşca qarışdırılır. Qazan ilə qapaq arasına kağız dəsmal qoyub saxlanılır, xəmir hazırlanır.
  2. Bunun üçün, yumurta, yumuşaq kərə yağı, duz, su, lazım olan qədər unla orta yumuşaqlıqdan bir az sərt bir xəmir əldə edilir. Xəmir yarım sm. qalınlığında oxlov ilə açılır. İri bir qab kərə yağı ilə bolca yağlanır. Qabın alt və yan kənarlarına təmizlənmiş, iç qabığı çıxmış, badamlar düzülür. Üzərinə açılan xəmir kənarlardan daşacaq şəkildə yerləşdirilir. Hazırlanan soyudulmuş plov xəmirin üzərinə tökülür. Daha sonra xəmir qızarana qədər bişirilir

Badam plov



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 210
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Təmizlənmiş düyü yarım saat duzlu-ilıq suda isladılır. Fıstıq və kişmiş yağda azca qovrulur. Üzərinə isladılıb, yuyulan, süzülən düyü əlavə olunur, bir neçə dəqiqə qovrulur. Isti toyuq suyu əlavə olunur. Əvvəlcə orta, sonra az istilikdə 20 dəqiqə bişirilir. Ocaqdan götürüldükdən sonra didilmiş toyuq əti, duz, istiot, sana əlavə olunur, yavaşca qarışdırılır. Qazan ilə qapaq arasına kağız dəsmal qoyub saxlanılır, xəmir hazırlanır.
  2. Bunun üçün, yumurta, yumuşaq kərə yağı, duz, su, lazım olan qədər unla orta yumuşaqlıqdan bir az sərt bir xəmir əldə edilir. Xəmir yarım sm. qalınlığında oxlov ilə açılır. İri bir qab kərə yağı ilə bolca yağlanır. Qabın alt və yan kənarlarına təmizlənmiş, iç qabığı çıxmış, badamlar düzülür. Üzərinə açılan xəmir kənarlardan daşacaq şəkildə yerləşdirilir. Hazırlanan soyudulmuş plov xəmirin üzərinə tökülür. Daha sonra xəmir qızarana qədər bişirilir

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.