- Serves: 6 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 43
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Bir qabda su, şəkər, duz və maya qoyun və qarışdırın.
- Sonra yavaş-yavaş içinə un əlavə edin və qulaq qulağının ardıcıllığında bir xəmir hazırlayın və 1 saat fermentə buraxın.
- Fermentləşdirilmiş xəmiri 3 bərabər hissəyə bölün və əllə açın və yarısına qatlayın.
- Qalan parçaları da edin və başqa 30 dəqiqə qab mayası hazırladıqdan sonra onları bıçaqla cırıb yüngül un ilə çiləyin.
- Qızıl qəhvəyi qədər 250 dərəcə əvvəlcədən qızdırılana qədər bişirin. Yeməyinizdən zövq alın
- Dərəcənin bu qədər yüksək olmasından qorxma, daha aşağı temperaturda bişirsəniz, çörəkləriniz quruyacaqdır
Baget çörək resepti
- Serves: 6 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 43
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Bir qabda su, şəkər, duz və maya qoyun və qarışdırın.
- Sonra yavaş-yavaş içinə un əlavə edin və qulaq qulağının ardıcıllığında bir xəmir hazırlayın və 1 saat fermentə buraxın.
- Fermentləşdirilmiş xəmiri 3 bərabər hissəyə bölün və əllə açın və yarısına qatlayın.
- Qalan parçaları da edin və başqa 30 dəqiqə qab mayası hazırladıqdan sonra onları bıçaqla cırıb yüngül un ilə çiləyin.
- Qızıl qəhvəyi qədər 250 dərəcə əvvəlcədən qızdırılana qədər bişirin. Yeməyinizdən zövq alın
- Dərəcənin bu qədər yüksək olmasından qorxma, daha aşağı temperaturda bişirsəniz, çörəkləriniz quruyacaqdır
Reseplər
Rəy bildir