- Serves: 6 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 10 dəqiqə
- Kalori: 320
- Çətinlik:
Asand
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Bal Karamel Şirniyyatı
- Serves: 6 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 10 dəqiqə
- Kalori: 320
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Bal və dənəvər şəkərini bir sous qazana qoyun. Bəzən qarışdıraraq qaynadın. Şəkər kənarlardan şəffaf olmağa başlayanda, dibini kəsin və bir qaşiqla ilə qarışdıraq şəkər tamamilə əriyənə qədər bişirməyə davam edin. Ayrı bir qazanda, kərə yağı və qaymağı eritin və bal və şəkər əlavə edin.
- Qarışığı şirinləşdirmək üçün duz və vanil əlavə edin, konsentrasiyaya qədər təxminən bir saat bişirin və sobadan çıxarın. Qarışığı yağsız kağız ilə düzbucaqlı bir tort qabına yaydırın və 1,5 saat soyudun. Kalıbdan çıxarın və artıq yağ çıxartmaq üçün kağız dəsmal ilə sarın. Kiçik hissələrə bölmək və ya dondurmadan əvvəl dolduraraq düzəldin. Bir müddət soyuducuda saxlayın. Soyuqda servis edin
Reseplər
Rəy bildir