balqabaq dolmasi resepti

Qoyun əti 70 Son yeniləmə: Oct 08, 2020 Yaradilib: Oct 08, 2020
balqabaq dolmasi resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Sobanı 200 dərəcə qızdırın. Ortaboy boranının qapağını kəsin, səliqəylə içinin tumlarını çıxarın. İçinə kərə yağı çəkin. "Qapağı"nı ağzına qoyub sobada 30 dəqiqə bişirin.
  2. Qoyun ətinin quyruq hissələrini çıxarın, tərəfi 2 sm-lik kublara doğrayın. Soğanı yarımhalqa doğrayın.
  3. Tavada yağı qızdırın, soğanı azca qovurun. Əti əlavə edib qarışdıraraq təxminən 10 dəqiqə bişirin. Zirə əlavə edin.
  4. İki dəqiqə sonra pomidor konservini əlavə edin (şirəsi ilə birlikdə), duz və şəkər tozu qatın. Qarışdırıb, tavanın qapağını örtməklə 30 dəqiqə bişirin.
  5. Ət bişib sousu qatılaşanda zəfəran, xırda doğranmış cəfəri və şüyüd əlavə edib qarışdırın, daha 7-8 dəqiqə bişirin.
  6. Ocaqdan götürüb soyudun. Sonra sobada bişmiş boranının içinə bu əti səliqə ilə doldurun. "Qapağı"nı qoyun.
  7. Sobanın temperaturunu 180 dərəcəyədək azaldın. İçi doldurulub ağzı yaxşı bağlanmış boranını sobada 20-25 dəqiqə bişirin.Bişmiş boranını sobadan çıxarandan sonra azca soyudun. Süfrəyə həm bütöv, həm də doğrayaraq verə bilərsiniz

balqabaq dolmasi resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Sobanı 200 dərəcə qızdırın. Ortaboy boranının qapağını kəsin, səliqəylə içinin tumlarını çıxarın. İçinə kərə yağı çəkin. "Qapağı"nı ağzına qoyub sobada 30 dəqiqə bişirin.
  2. Qoyun ətinin quyruq hissələrini çıxarın, tərəfi 2 sm-lik kublara doğrayın. Soğanı yarımhalqa doğrayın.
  3. Tavada yağı qızdırın, soğanı azca qovurun. Əti əlavə edib qarışdıraraq təxminən 10 dəqiqə bişirin. Zirə əlavə edin.
  4. İki dəqiqə sonra pomidor konservini əlavə edin (şirəsi ilə birlikdə), duz və şəkər tozu qatın. Qarışdırıb, tavanın qapağını örtməklə 30 dəqiqə bişirin.
  5. Ət bişib sousu qatılaşanda zəfəran, xırda doğranmış cəfəri və şüyüd əlavə edib qarışdırın, daha 7-8 dəqiqə bişirin.
  6. Ocaqdan götürüb soyudun. Sonra sobada bişmiş boranının içinə bu əti səliqə ilə doldurun. "Qapağı"nı qoyun.
  7. Sobanın temperaturunu 180 dərəcəyədək azaldın. İçi doldurulub ağzı yaxşı bağlanmış boranını sobada 20-25 dəqiqə bişirin.Bişmiş boranını sobadan çıxarandan sonra azca soyudun. Süfrəyə həm bütöv, həm də doğrayaraq verə bilərsiniz

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.