Beşamel souslu makaron

Makaron 179 Son yeniləmə: Apr 15, 2020 Yaradilib: Mar 22, 2020
Beşamel souslu makaron
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 40-50 dəqiq
  • Kalori: 34
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Makaronu duzlu suda yarıya gədər bişiririk. Süzqəcə süzürük. Bir yumurtanı çırpıb makaronla yaxşı qarışdırırıq.
  2. Əti tavaya əlavə edib qiymə kimi bişiririk, toplar olmamalıdır. Su buraxanda içinə xırda kəsilmiş soğan əlavə edirik.
  3. Pomidorun qabığını soyub, xırda kəsirik. Ətin yanına əlavə edirik.
  4. Zeytun yağı tökürük.
  5. Cəfərini xırda kəsib əlavə edirik. Muskat qozu, duz, istiot tökürük. Suyu tam çəkiləndə altını keçirdirik.
  6. Beşamel sousu bişirək. Dərin balaca qazanda kərə yağını əridirik, içinə unu yavaş yavaş əlavə edib qarışdırırıq. Sudu və toyuq bulyonunu yavaş yavaş əlavə edirik. Qarışdırmaq çox vacibdir. 5-8 dəq. sousu qarışdıraraq bişiririk.
  7. Sousu kənara qoyub biraz soyumasını gözdəyirik. İki yumurtanı ayrı qabda çırpıb soyumuş sousa əlavə edib qarışdırırıq.
  8. İndi hər şeyi soba qabına yığaq.
  9. Soba qabını kərə yağı ilə yağlayırıq. Makaronları qaba elə düzün ki, hamısı bir tərəfə vaxsın. Onda kəsilişdə gözəl görsənəcək.
  10. Makaronun üstünə rəndələnmiş pendirin yarısını səpirik.
  11. Sonra əti əlavə edirik. Sonra sousu tökürük və pendirin qalan yarısını səpirik.
  12. Sonda üstə biraz kərə yağı qoyuruq.
  13. 170 dərəcədə 40-50 dəqiqə üstü qızarana gədər bişiririk.
  14. Sabadan çıxaran kimi biraz gözləyin sonra kəsin, yoxsa dağılacaq

Beşamel souslu makaron



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 40-50 dəqiq
  • Kalori: 34
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Makaronu duzlu suda yarıya gədər bişiririk. Süzqəcə süzürük. Bir yumurtanı çırpıb makaronla yaxşı qarışdırırıq.
  2. Əti tavaya əlavə edib qiymə kimi bişiririk, toplar olmamalıdır. Su buraxanda içinə xırda kəsilmiş soğan əlavə edirik.
  3. Pomidorun qabığını soyub, xırda kəsirik. Ətin yanına əlavə edirik.
  4. Zeytun yağı tökürük.
  5. Cəfərini xırda kəsib əlavə edirik. Muskat qozu, duz, istiot tökürük. Suyu tam çəkiləndə altını keçirdirik.
  6. Beşamel sousu bişirək. Dərin balaca qazanda kərə yağını əridirik, içinə unu yavaş yavaş əlavə edib qarışdırırıq. Sudu və toyuq bulyonunu yavaş yavaş əlavə edirik. Qarışdırmaq çox vacibdir. 5-8 dəq. sousu qarışdıraraq bişiririk.
  7. Sousu kənara qoyub biraz soyumasını gözdəyirik. İki yumurtanı ayrı qabda çırpıb soyumuş sousa əlavə edib qarışdırırıq.
  8. İndi hər şeyi soba qabına yığaq.
  9. Soba qabını kərə yağı ilə yağlayırıq. Makaronları qaba elə düzün ki, hamısı bir tərəfə vaxsın. Onda kəsilişdə gözəl görsənəcək.
  10. Makaronun üstünə rəndələnmiş pendirin yarısını səpirik.
  11. Sonra əti əlavə edirik. Sonra sousu tökürük və pendirin qalan yarısını səpirik.
  12. Sonda üstə biraz kərə yağı qoyuruq.
  13. 170 dərəcədə 40-50 dəqiqə üstü qızarana gədər bişiririk.
  14. Sabadan çıxaran kimi biraz gözləyin sonra kəsin, yoxsa dağılacaq

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az nahidroot@gmail.com Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.