- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30-40 dəqiq
- Kalori: 185
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Biskvit üçün yumurtaları şəkər tozu ilə ağarıb yaxşıca şişənə qədər mikserlə çalın.Sonra unu və kakaonu ələkdən keçirib əlavə edin.Ərinmiş yağı da töküb qaşıqla qarışdırn.Qaba (məndə diametri 25 sm.dir) kalka kağızı sərib listin kənarlarını yağlayın və xəmiri tökün.180 dərəcədə təxminən 30-40 dəqiqə bişirin. Çıxarıb soyumağa qoyun.
- Krem üçün qaymağı mikserlə bərkiyənə qədər çalın, şəkər pudrası və nişastanı töküb bir az çalın. Qaymağı bərkiyəndən sonra çox çalmaq olmaz, yağa çevrilə bilər. Nişasta kremin daha bərk və bəzəyi yaxşı saxlaması üçündür.
- Şirə üçün albalıların üzərinə bir az şəkər tozu töküb gözləyin suyu çıxsın. Həmin şirəni süzüb şirənin üzərinə şəkər tozunu əlavə edib odun üzərində 2-3 dəqiqə qaynadıb kənara çəkin.
- Soyumuş korju 2 və ya 3 yerə bölün. Mən 2 korj etdim və hərəsini 2 yerə böldüm.Korjun üzərinə hazırladığınız şirədən qaşıqla gəzdirib isladın.Kremi adi qaydada da çəkə bilərsiniz. Mən krem torbasına töküb bu cür halqalar şəklində çəkdim.Krem halqalarının arasındakı boşluqlara albalıları düzdüm.
- Bütün qatları bu şəkildə təkrar edib üst-üstə yığdım.Sonda tortun kənarlarını, üstünü kremlədim.
- Şokoladı kiçik hissələrə bölüb blenderdə ovuntu halına gətirib tortun hər tərəfinə səpdim və üzərini qaymaqlı kremdən olan güllərlə bəzədim, güllərin üzərindən isə albalı düzdüm.
Black Forest Qara Meşə Tortu
- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30-40 dəqiq
- Kalori: 185
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Biskvit üçün yumurtaları şəkər tozu ilə ağarıb yaxşıca şişənə qədər mikserlə çalın.Sonra unu və kakaonu ələkdən keçirib əlavə edin.Ərinmiş yağı da töküb qaşıqla qarışdırn.Qaba (məndə diametri 25 sm.dir) kalka kağızı sərib listin kənarlarını yağlayın və xəmiri tökün.180 dərəcədə təxminən 30-40 dəqiqə bişirin. Çıxarıb soyumağa qoyun.
- Krem üçün qaymağı mikserlə bərkiyənə qədər çalın, şəkər pudrası və nişastanı töküb bir az çalın. Qaymağı bərkiyəndən sonra çox çalmaq olmaz, yağa çevrilə bilər. Nişasta kremin daha bərk və bəzəyi yaxşı saxlaması üçündür.
- Şirə üçün albalıların üzərinə bir az şəkər tozu töküb gözləyin suyu çıxsın. Həmin şirəni süzüb şirənin üzərinə şəkər tozunu əlavə edib odun üzərində 2-3 dəqiqə qaynadıb kənara çəkin.
- Soyumuş korju 2 və ya 3 yerə bölün. Mən 2 korj etdim və hərəsini 2 yerə böldüm.Korjun üzərinə hazırladığınız şirədən qaşıqla gəzdirib isladın.Kremi adi qaydada da çəkə bilərsiniz. Mən krem torbasına töküb bu cür halqalar şəklində çəkdim.Krem halqalarının arasındakı boşluqlara albalıları düzdüm.
- Bütün qatları bu şəkildə təkrar edib üst-üstə yığdım.Sonda tortun kənarlarını, üstünü kremlədim.
- Şokoladı kiçik hissələrə bölüb blenderdə ovuntu halına gətirib tortun hər tərəfinə səpdim və üzərini qaymaqlı kremdən olan güllərlə bəzədim, güllərin üzərindən isə albalı düzdüm.
Reseplər
Rəy bildir