Brauni mokko resepti

Brauni mokko resepti

Desert 498 Son yeniləmə: Feb 10, 2021 Yaradilib: Feb 10, 2021
Brauni mokko resepti
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 12-15 dəqiq
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Korj üçün kərə yağını kubik doğrayın, şokoladları hissələrə bölün. Hamısını ləyənə qoyun. Su hamamına qoyub əridin, qəhvə əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
  2. Başqa ləyəndə yumurtanı həm ağ, həm qəhvəyi, həm də vanilli şəkər tozu və duzla çalın. Şokolad qarışığını əlavə edib qarışdırın. Sonra isə ələnmiş unu əlavə edin. Bircinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
  3. İki eyni formalı sinini (təxminən 20x26 sm) yağlayın, perqament döşəyin. Xəmiri yarı bölüb sinilərə tökün, 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Üstündə yüngül kristallik qabıq əmələ gələnədək, təxminən 12-15 dəqiqə bişirin. Bu zaman korjların ortası yumşaq olmalıdır.
  4. Siniləri sobadan çıxarın. Dəmir setkanın üstünə qoyub otaq temperaturuna qədər soyudun. Korjları formadan çıxarın, perqamenti soyun.
  5. Qanaşı hazırlamaq üçün şokoladı parçalara bölün. Qaymağı tayqulpa tökün, üzərinə şəkər tozu, yağ, vanil və qəhvə əlavə edin. Ocağın üstünə qoyun, qarışdırın, qaynara düşəndə götürün. Bu qarışığı şokoladın üstünə ələkdən süzün, şokoladın əriməsi və bircinsli kütlə alınması üçün qarışdırın. Sonra 2 saat saxlayın, bu müddətdə o qatılaşacaq.
  6. Bir korju buluda qoyun. Qanaşın 2/3-ni üstünə çəkin. İkinci korju üstünə qoyub qalan qanaşı da bunun üstünə çəkin.
  7. Soyuducuda bir neçə saat saxlayın.

Brauni mokko resepti



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 12-15 dəqiq
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Korj üçün kərə yağını kubik doğrayın, şokoladları hissələrə bölün. Hamısını ləyənə qoyun. Su hamamına qoyub əridin, qəhvə əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
  2. Başqa ləyəndə yumurtanı həm ağ, həm qəhvəyi, həm də vanilli şəkər tozu və duzla çalın. Şokolad qarışığını əlavə edib qarışdırın. Sonra isə ələnmiş unu əlavə edin. Bircinsli kütlə alınanadək qarışdırın.
  3. İki eyni formalı sinini (təxminən 20x26 sm) yağlayın, perqament döşəyin. Xəmiri yarı bölüb sinilərə tökün, 180 dərəcə qızdırılmış sobada bişirin. Üstündə yüngül kristallik qabıq əmələ gələnədək, təxminən 12-15 dəqiqə bişirin. Bu zaman korjların ortası yumşaq olmalıdır.
  4. Siniləri sobadan çıxarın. Dəmir setkanın üstünə qoyub otaq temperaturuna qədər soyudun. Korjları formadan çıxarın, perqamenti soyun.
  5. Qanaşı hazırlamaq üçün şokoladı parçalara bölün. Qaymağı tayqulpa tökün, üzərinə şəkər tozu, yağ, vanil və qəhvə əlavə edin. Ocağın üstünə qoyun, qarışdırın, qaynara düşəndə götürün. Bu qarışığı şokoladın üstünə ələkdən süzün, şokoladın əriməsi və bircinsli kütlə alınması üçün qarışdırın. Sonra 2 saat saxlayın, bu müddətdə o qatılaşacaq.
  6. Bir korju buluda qoyun. Qanaşın 2/3-ni üstünə çəkin. İkinci korju üstünə qoyub qalan qanaşı da bunun üstünə çəkin.
  7. Soyuducuda bir neçə saat saxlayın.

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.