Buchteln Bulki resepti

Buchteln Bulki resepti

Şirniyyat 106 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 16, 2020
Buchteln Bulki resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Xəmir yoğurmaq üçün ilıq südə bir az un, şəkər tozu və maya töküb köpməyini gözləyirik. Maya köpəndə una mayanı və digər ərzaqları qatıb yumşaq xəmir yoğururuq. Xəmirin üstünü sellofan və dəsmal ilə örtüb isti yerdə 1,5 saat gəlməyə qoyurug.
  2. Xəmiri kündələrə ayırıb, qabı yağlayıb bir-birindən bir qədər aralı içinə yığırıq. Yaxşı olar ki, qabınız dərin olsun, çünki sonra bulkilərin qzərinə qaymaq tökəcəyik.
  3. Qabı isti yerdə 30-40 dəqiqə saxlayırıq. Mən əvvəlcədən sobanı bir az qızdırıb söndürdüm və qabın üzərini dəsmal ilə örtərək sobaya qoydum. Belə olduqda xəmir daha tez və çox şişir.
  4. Başqa bir qabda qaymağı bir az isidib üzərinə şəkər tozunu töküb yaxşı qarışdırırıq. Bu sousun yarısından bir az çoxunu bulkilərin üzərinə tökürük. Məndə yanı açılan qab olduğu üçün qaymağın axıb töküləcəyindən ehtiyat edərək qabın altına və kənarlarına folqa kağızı sarıdım.
  5. 180 dərəcəli sobada 30 dəqiqə bişdikdən sonra bulkiləri çıxarıb qalan qaymaqlı sousu da üzərinə töküb yenə 15-20 dəqiqə bişirib sobadan götürürk.
  6. Bu bulkinin üzəri qızarmış xırçıltılı, altı isə qaymaq və şəkərli sousdan islanmış xüsusi ləzzətli olur.

Buchteln Bulki resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Xəmir yoğurmaq üçün ilıq südə bir az un, şəkər tozu və maya töküb köpməyini gözləyirik. Maya köpəndə una mayanı və digər ərzaqları qatıb yumşaq xəmir yoğururuq. Xəmirin üstünü sellofan və dəsmal ilə örtüb isti yerdə 1,5 saat gəlməyə qoyurug.
  2. Xəmiri kündələrə ayırıb, qabı yağlayıb bir-birindən bir qədər aralı içinə yığırıq. Yaxşı olar ki, qabınız dərin olsun, çünki sonra bulkilərin qzərinə qaymaq tökəcəyik.
  3. Qabı isti yerdə 30-40 dəqiqə saxlayırıq. Mən əvvəlcədən sobanı bir az qızdırıb söndürdüm və qabın üzərini dəsmal ilə örtərək sobaya qoydum. Belə olduqda xəmir daha tez və çox şişir.
  4. Başqa bir qabda qaymağı bir az isidib üzərinə şəkər tozunu töküb yaxşı qarışdırırıq. Bu sousun yarısından bir az çoxunu bulkilərin üzərinə tökürük. Məndə yanı açılan qab olduğu üçün qaymağın axıb töküləcəyindən ehtiyat edərək qabın altına və kənarlarına folqa kağızı sarıdım.
  5. 180 dərəcəli sobada 30 dəqiqə bişdikdən sonra bulkiləri çıxarıb qalan qaymaqlı sousu da üzərinə töküb yenə 15-20 dəqiqə bişirib sobadan götürürk.
  6. Bu bulkinin üzəri qızarmış xırçıltılı, altı isə qaymaq və şəkərli sousdan islanmış xüsusi ləzzətli olur.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.