- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 310
- Çətinlik:
Asand
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Buxara Plovu
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 310
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Əvvəlcə istifadə ediləcək 500 qr quzu əti, quşbaşi şekilinə doğrayin. Ətin yağları bir kənara qoyulur və bu yağlar tavada əriyir. Doğranmış ətlər öz yağlarında bişirilir.
- Öz yağında 20-25 dəqiqə qarışdırılır, duz və sonra yarım stəkan isti su əlavə edilir və qazanın qapağı bağlanır. Pişirmə ətlər sulayana qədər davam edir.
- Başqa bir qazanda bir böyük soğan doğranır. Düyüdə istifadə ediləcək yerkökü mümkün qədər az kəsilir və soğana əlavə olunur.
- Soğanlar 2 dəqiqə yağda bişirilir və kərə yağı əlavə edilir. Saute 1-2 dəqiqə davam edir.
- Yuyulmuş düyü, bir qədər yumşaldılmış yerköküə əlavə olunur və başqa 3-4 dəqiqə qovurulur.
- Üstünə ədviyyat və duz əlavə edilir və 2- 2,5 stəkan qaynar su əlavə olunur.
- Qazanin qapağı bağlıdır və soba ən kiçik dərəcədə qoyulur.
- Düyü tamamilə Dəmləndikdə, ocaq söndürülür. Qazan və qapaq arasında bir kağız dəsmal və ya təmiz bir parça qoyulur və dəmlənməyə buraxılır.
- Dəmləmək üçün qalan düyü 15 dəqiqədən sonra açılır. Bu vaxt, yüngül bir qazan ıslatılır və altındakı qovrulmuş quzu əti qoyulur.
- Dəmlənmiş pilaf yaxşıca sıxaraq ətin üzərinə qoyulur. Veriləcək son yeməyi qazanın üstünə qoyulur və tərs çevrilir.
- Xidmət edərkən, istəsəniz, düyünün üzərinə kərə yağı və badamla qovrulmuş fıstıq əlavə oluna bilər. Cəfəri ilə bəzəməklə vizual bir ziyafət yarana bilər
Reseplər
Rəy bildir