Çərkəz mantısı resepti

Mal əti 53 Son yeniləmə: Jul 05, 2020 Yaradilib: Jul 05, 2020
Çərkəz mantısı resepti
  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kartofların qabığını soyun.
  2. Iri-iri doğrayıb yumşalana qədər bişirin.
  3. Kartofları əzib püre halına gətirin.
  4. Soğanı küp şəklində doğrayıb zeytun yağında qızarana qədər qovurun.
  5. Kartof, duz, istiot və pul bibəri də əlavə edib qarışdırıb soyumağa qoyun.
  6. Bir kasaya un, duz alıb yoğurun.
  7. Suyu yavaş-yavaş əlavə edərək xəmiri yoğurun.
  8. Lazım olsa əlavə un və su da əlavə edə bilərsiniz.
  9. Sonra xəmiri 40 dəqiqə dincə qoyun.
  10. Xəmiri unlanmış dəzgahda çox incə olmayacaq şəkildə açın və yuvarlaq bir qab ilə parçalar kəsin.
  11. İçərisinə kartof qarışığını əlavə edin.Alt hissəsindən başlayaraq saç hörgüsü şəklində bağlayın.
  12. Duzlu qaynayan suda bişirib süzün.Kərə yağını əridib pul bibər ilə qarışdırın və mantıların üzərində gəzdirin.Isti halda servis edin

Çərkəz mantısı resepti



  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 180
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kartofların qabığını soyun.
  2. Iri-iri doğrayıb yumşalana qədər bişirin.
  3. Kartofları əzib püre halına gətirin.
  4. Soğanı küp şəklində doğrayıb zeytun yağında qızarana qədər qovurun.
  5. Kartof, duz, istiot və pul bibəri də əlavə edib qarışdırıb soyumağa qoyun.
  6. Bir kasaya un, duz alıb yoğurun.
  7. Suyu yavaş-yavaş əlavə edərək xəmiri yoğurun.
  8. Lazım olsa əlavə un və su da əlavə edə bilərsiniz.
  9. Sonra xəmiri 40 dəqiqə dincə qoyun.
  10. Xəmiri unlanmış dəzgahda çox incə olmayacaq şəkildə açın və yuvarlaq bir qab ilə parçalar kəsin.
  11. İçərisinə kartof qarışığını əlavə edin.Alt hissəsindən başlayaraq saç hörgüsü şəklində bağlayın.
  12. Duzlu qaynayan suda bişirib süzün.Kərə yağını əridib pul bibər ilə qarışdırın və mantıların üzərində gəzdirin.Isti halda servis edin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az nahidroot@gmail.com Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.