- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 20 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 175
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hazirlama qaydasi
- Su, yumurta və sirkəni kiçik bir kasada çırpın.
- Ələnmiş un, duz və küp şəklində kəsilmiş soyuq kərə yağını dərin bir qarışdırma qabına alın.
- Öncədən soyuducuda saxladığınız kərə yağını küp -küp doğradıqdan sonra istifadə edin.
- Unlu və kərə yağlı qarışımın orta hissəsini açıb yumurtalı duru ərzaqları əlavə edin.
- Bütün ərzaqları yaxşıca qarışdırın.
- Azca unlanmış dəzgahın üzərində yoğurduğunuz xəmiri dincəlməsi üçün streç filmlə sarıyıb soyuducuya qaldırın.
- Hazırladığınız xəmiri 40-45 dəqiqə dincə qoyun.
- İç üçün quru soğanı kiçik parçalar halında doğrayın.
- Ortadan ikiyə kəsib çəyirdəklərini çıxartdığınız bibəri soğanlarla eyni ölçüdə doğrayın.
- Bol suda yuduğunuz cəfərinin yarpaqlarını incə doğrayın.
- Duru yağı geniş bir tavada qızdırın.
- Quru soğanları əlavə edib xəfif bir rəng alana qədər qovurun.
- Az yağlı qiyməni suyunu çəkib rəng alana qədər soğanlarla birlikdə qovurun.
- Bibərləri əlavə edib qarışdırın.
- Duz və istiotu da əlavə edin.
- Doğranmış cəfərini də əlavə edib ocaqdan alın.
- Hazırladığınız qiyməli içliyi soyuması üçün kənara qoyun.
- Soyuducuda dincə qoyduğunuz xəmiri kiçik kündələrə ayırın.
- Azca unlanmış mətbəx dəzgahı üzərində yuvarlaq şəkildə açın.
- Açılan xəmirlərin yarısına hazırladığınız iç xərcini qoyub yarım ay şəklində qapadın.
- Bütün xəmir üçün eyni işləmi görün.
- Hazırladığınız xəmirləri aralıqlı olaraq yağlı kağız sərili fırın sinisinə yerləşdirin.
- Kiçik bir qabda çırpdığınız yumurta və suyu üzərinə sürtün.
- Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə üzəri qızarana qədər bişirin.
- İlıq olaraq servis edin
Empanadas hazirlanmsi
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 20 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 175
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hazirlama qaydasi
- Su, yumurta və sirkəni kiçik bir kasada çırpın.
- Ələnmiş un, duz və küp şəklində kəsilmiş soyuq kərə yağını dərin bir qarışdırma qabına alın.
- Öncədən soyuducuda saxladığınız kərə yağını küp -küp doğradıqdan sonra istifadə edin.
- Unlu və kərə yağlı qarışımın orta hissəsini açıb yumurtalı duru ərzaqları əlavə edin.
- Bütün ərzaqları yaxşıca qarışdırın.
- Azca unlanmış dəzgahın üzərində yoğurduğunuz xəmiri dincəlməsi üçün streç filmlə sarıyıb soyuducuya qaldırın.
- Hazırladığınız xəmiri 40-45 dəqiqə dincə qoyun.
- İç üçün quru soğanı kiçik parçalar halında doğrayın.
- Ortadan ikiyə kəsib çəyirdəklərini çıxartdığınız bibəri soğanlarla eyni ölçüdə doğrayın.
- Bol suda yuduğunuz cəfərinin yarpaqlarını incə doğrayın.
- Duru yağı geniş bir tavada qızdırın.
- Quru soğanları əlavə edib xəfif bir rəng alana qədər qovurun.
- Az yağlı qiyməni suyunu çəkib rəng alana qədər soğanlarla birlikdə qovurun.
- Bibərləri əlavə edib qarışdırın.
- Duz və istiotu da əlavə edin.
- Doğranmış cəfərini də əlavə edib ocaqdan alın.
- Hazırladığınız qiyməli içliyi soyuması üçün kənara qoyun.
- Soyuducuda dincə qoyduğunuz xəmiri kiçik kündələrə ayırın.
- Azca unlanmış mətbəx dəzgahı üzərində yuvarlaq şəkildə açın.
- Açılan xəmirlərin yarısına hazırladığınız iç xərcini qoyub yarım ay şəklində qapadın.
- Bütün xəmir üçün eyni işləmi görün.
- Hazırladığınız xəmirləri aralıqlı olaraq yağlı kağız sərili fırın sinisinə yerləşdirin.
- Kiçik bir qabda çırpdığınız yumurta və suyu üzərinə sürtün.
- Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada 25-30 dəqiqə üzəri qızarana qədər bişirin.
- İlıq olaraq servis edin
Reseplər
Rəy bildir