Fisincan plov resepti

Fisincan plov resepti

Quru yemək 482 Son yeniləmə: Nov 04, 2020 Yaradilib: Oct 07, 2019
Fisincan plov resepti
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: -
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 68
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Öncə qiyməyə biraz duz və istiot vurub xirda toplar hazırlayırıq. Bir kənarda soğanları yarihalqa formasında doğrayıb qızılı rəng alanadək kərə yağında qızardıb götürürük.
  2. Tavaya yağ əlavə edib hazırladığımız xırda topları bir neçə dəqiqə qızardırıq.
  3. Sonra üzərinə qızardılmış soğanı əlavə edirik.
  4. 1 stəkan suda həll olmush 3 x/q palçıq turşu ilə 1 x/ q limon suyunu da (limon suyunu limon duzu ilə də əvəzləyə bilərik) ətin üstünə tökürük.
  5. Nar dənələri, sürtgəcdən keçiril Sü rtgəcdən keçirilmiş qoz,
  6. Nar dənələri darçını da əlavə edib tavanın qapağını bağlayırıq.
  7. Yağa düşənədək orta odda bişiririk. Çuğun tavanız yoxdursa mənim üsulumdan istifadə edə bilərsiz.
  8. İndi keçək plovun hazırlanmasına:
  9. Bunun üçün bizə
  10. 600qr uzun düyü
  11. əridilmiş kərə yağı
  12. iki çimdik zəfəran
  13. lazım olacaq.
  14. Qazmaq üçün isə:
  15. 2yumurta
  16. 1qaşıq xama
  17. 5 qaşıq süzülmüş düyü gərəkdir.
  18. Düyünü duz əlavə olunmuş ilıq suya tökürük və aşı hazırlayacağımız qazana su doldurub qaynamağa qoyuruq. Su yaxşıca qaynayanda içinə duz və artiq yuyulmuş düyünü elavə edirik. Düyü tam bişməmiş ocaqdan götürüb süzürük. Süzdüyümüz düyüdən 5 xörək qaşığını 2 yumurta və 1 qaşıq xama ilə qarışdırıb qazmaq formasında qazanın dibinə yayırıq. Üzərinə qalan düyünü, yarım stəkan qaynar suda dəmlədiyimiz zəfəranı və 150qr ərinmiş kərə yağını əlavə edib az odda dəmə qoyuruq. 40 dəqiqəyə plovumuzda hazırdır. Fisincan plovu isti halda süfrəyə veririk.

Fisincan plov resepti



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: -
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 68
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Öncə qiyməyə biraz duz və istiot vurub xirda toplar hazırlayırıq. Bir kənarda soğanları yarihalqa formasında doğrayıb qızılı rəng alanadək kərə yağında qızardıb götürürük.
  2. Tavaya yağ əlavə edib hazırladığımız xırda topları bir neçə dəqiqə qızardırıq.
  3. Sonra üzərinə qızardılmış soğanı əlavə edirik.
  4. 1 stəkan suda həll olmush 3 x/q palçıq turşu ilə 1 x/ q limon suyunu da (limon suyunu limon duzu ilə də əvəzləyə bilərik) ətin üstünə tökürük.
  5. Nar dənələri, sürtgəcdən keçiril Sü rtgəcdən keçirilmiş qoz,
  6. Nar dənələri darçını da əlavə edib tavanın qapağını bağlayırıq.
  7. Yağa düşənədək orta odda bişiririk. Çuğun tavanız yoxdursa mənim üsulumdan istifadə edə bilərsiz.
  8. İndi keçək plovun hazırlanmasına:
  9. Bunun üçün bizə
  10. 600qr uzun düyü
  11. əridilmiş kərə yağı
  12. iki çimdik zəfəran
  13. lazım olacaq.
  14. Qazmaq üçün isə:
  15. 2yumurta
  16. 1qaşıq xama
  17. 5 qaşıq süzülmüş düyü gərəkdir.
  18. Düyünü duz əlavə olunmuş ilıq suya tökürük və aşı hazırlayacağımız qazana su doldurub qaynamağa qoyuruq. Su yaxşıca qaynayanda içinə duz və artiq yuyulmuş düyünü elavə edirik. Düyü tam bişməmiş ocaqdan götürüb süzürük. Süzdüyümüz düyüdən 5 xörək qaşığını 2 yumurta və 1 qaşıq xama ilə qarışdırıb qazmaq formasında qazanın dibinə yayırıq. Üzərinə qalan düyünü, yarım stəkan qaynar suda dəmlədiyimiz zəfəranı və 150qr ərinmiş kərə yağını əlavə edib az odda dəmə qoyuruq. 40 dəqiqəyə plovumuzda hazırdır. Fisincan plovu isti halda süfrəyə veririk.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Ayten [email protected] Ayten

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.