Gavalı acikası resepti

Sous 62 Son yeniləmə: Oct 08, 2020 Yaradilib: Oct 08, 2020
Gavalı acikası resepti
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15-20 dəqiq
  • Kalori: 120
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Sarımsağı təmizləyib yuyun, qurudun.
  2. Gavalını yuyub dənəsini çıxarın.
  3. Şirin bibəri və acı istiotları yuyun, şirin bibərin toxumunu çıxarın, dörd yerə bölün.
  4. Göyərtini yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Tərxunun yarpaqlarını budaqlarından ayırın.
  5. Sarımsağı ət maşınından keçirib bir qaba qoyun.
  6. Ayrı qaba ət maşınından gavalını, acı istiotu və bibəri, göyərtini çəkin, qalın dibli metal qazana tökün.
  7. Duz, istiot, üyüdülmüş ədviyyat əlavə edib yaxşıca qarışdırın, orta itilikli ocaqda bişirin. Qaynara düşəndə ocağı azaldın, 15-20 dəqiqə bişirin. Sarımsaq əlavə edib daha 5 dəqiqə bişirin.
  8. Acikanı quru steril bankalara töküb steril quru qapaqlarla bağlayın. Bankaları tərs çevirib ədyala bükün, tam soyudun. Sonra soyuq və qaranlıq yerdə saxlayın

Gavalı acikası resepti



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15-20 dəqiq
  • Kalori: 120
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Sarımsağı təmizləyib yuyun, qurudun.
  2. Gavalını yuyub dənəsini çıxarın.
  3. Şirin bibəri və acı istiotları yuyun, şirin bibərin toxumunu çıxarın, dörd yerə bölün.
  4. Göyərtini yuyub suyunun çəkilməsi üçün aşsüzənə yığın. Tərxunun yarpaqlarını budaqlarından ayırın.
  5. Sarımsağı ət maşınından keçirib bir qaba qoyun.
  6. Ayrı qaba ət maşınından gavalını, acı istiotu və bibəri, göyərtini çəkin, qalın dibli metal qazana tökün.
  7. Duz, istiot, üyüdülmüş ədviyyat əlavə edib yaxşıca qarışdırın, orta itilikli ocaqda bişirin. Qaynara düşəndə ocağı azaldın, 15-20 dəqiqə bişirin. Sarımsaq əlavə edib daha 5 dəqiqə bişirin.
  8. Acikanı quru steril bankalara töküb steril quru qapaqlarla bağlayın. Bankaları tərs çevirib ədyala bükün, tam soyudun. Sonra soyuq və qaranlıq yerdə saxlayın

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.