Gəncə Paxlavası resepti

Gəncə Paxlavası resepti

Şirniyyat 220 Son yeniləmə: Oct 17, 2021 Yaradilib: Oct 17, 2021
Gəncə Paxlavası resepti
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20-25 dəqiq
  • Kalori: 210
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. İlk öncə südü bir qaba töküb isidin. Kərə yağını da əridin. Mayanı ilıq süddə qarışdırıb 5-10 dəqiqə kənarda mayalandırın. Unun orta hissəsinə yumurta, mayalı südü, yağı və xamanı əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri 2 saatlıq mayalanmağa qoyun.
  2. İçliyi hazırlamaq üçün təmizlənmiş badam ləpəsini tavada azca qovurun. Soyuyan ləpəni qoz çəkən maşından keçirin. Çəkilmiş badama şəkər tozu və hil əlavə edib qarışdırın.
  3. Xəmirdən 10 ədəd kündələr hazırlayın. Kündənin birini götürüb un səpib oxlov ilə nazik yuxa yayın. Yuxanı əlinizlə dartıb böyüdün və yağlayın. Bu qayda ilə bütün kündələri yayıb yağlayın. Yağlanmış və üst- üstə yığılmış yuxaları rulet formasında bükün.
  4. Bükdüyünüz yuxaları 3 sm enində kəsin. Kəsilmiş bir lenti götürüb əlinizlə içini oval formada açın. İçərisinə 2 çay qaşığı içlikdən qoyub bükün. Bükülən tərəfi aşağıda olmaqla yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə düzün. Eyni qayda ilə hamısını hazırlayın. Qurumasın deyə üzərinə sellofan çəkin. Badamburaları əvvəlcədən 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
  5. Bişirərkən badamburaların üzü qızarmamalıdır, ağ qalmalıdır. Bişmiş badamburaların üzərinə pudra şəkəri səpib, süfrəyə verin

Gəncə Paxlavası resepti



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20-25 dəqiq
  • Kalori: 210
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. İlk öncə südü bir qaba töküb isidin. Kərə yağını da əridin. Mayanı ilıq süddə qarışdırıb 5-10 dəqiqə kənarda mayalandırın. Unun orta hissəsinə yumurta, mayalı südü, yağı və xamanı əlavə edib yumşaq xəmir yoğurun. Xəmiri 2 saatlıq mayalanmağa qoyun.
  2. İçliyi hazırlamaq üçün təmizlənmiş badam ləpəsini tavada azca qovurun. Soyuyan ləpəni qoz çəkən maşından keçirin. Çəkilmiş badama şəkər tozu və hil əlavə edib qarışdırın.
  3. Xəmirdən 10 ədəd kündələr hazırlayın. Kündənin birini götürüb un səpib oxlov ilə nazik yuxa yayın. Yuxanı əlinizlə dartıb böyüdün və yağlayın. Bu qayda ilə bütün kündələri yayıb yağlayın. Yağlanmış və üst- üstə yığılmış yuxaları rulet formasında bükün.
  4. Bükdüyünüz yuxaları 3 sm enində kəsin. Kəsilmiş bir lenti götürüb əlinizlə içini oval formada açın. İçərisinə 2 çay qaşığı içlikdən qoyub bükün. Bükülən tərəfi aşağıda olmaqla yağlı kağız sərilmiş soba sinisinə düzün. Eyni qayda ilə hamısını hazırlayın. Qurumasın deyə üzərinə sellofan çəkin. Badamburaları əvvəlcədən 170-180 dərəcə qızdırılmış sobada 20-25 dəqiqə bişirin.
  5. Bişirərkən badamburaların üzü qızarmamalıdır, ağ qalmalıdır. Bişmiş badamburaların üzərinə pudra şəkəri səpib, süfrəyə verin

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.