Gobelek Kartofu Gratin

Fast food 159 Son yeniləmə: Jul 01, 2020 Yaradilib: Jul 01, 2020
Gobelek Kartofu Gratin
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. 4 kartofu soyun.dilimləyin və 20 dəqiqə soyuq suda isladın. Yeməkdən əvvəl suyu süzün və kağız dəsmal ilə qurudun.
  2. Göbələklərin kök hissəsini çıxarın və zər hissəsini aşağıdan yuxarıya qədər soyun, dörd yerə bölün.
  3. Kartofu isti yağda 6 dəqiqə qızardın.Ayrı bir qabda 2 xörək qaşığı yağ qızdırın. Göbələkləri əlavə edin. Göbələkləri qurumağa qədər bişirin. Sonra əzilmiş sarımsaq və 1 çay qaşığı duz ilə tatlandırın.
  4. Bir bechamel sousu üçün, bir qazana 1 xörək qaşığı yağ və kərə yağı qoyun. Kərə yağı əridikdən sonra un əlavə edin və iki dəqiqə bişirin. Sonra südü qarışdıraraq əlavə edin.
  5. Duz və istiot əlavə edib qaynana qədər bişirin.Qızardılmış kartof və göbələkləri kiçik Lisde qoyun. Üzərinə benshamel sousu tökün və çeddar pendiri elave edin.185 dərəcə sobada 15 dəqiqə bişirin

Gobelek Kartofu Gratin



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. 4 kartofu soyun.dilimləyin və 20 dəqiqə soyuq suda isladın. Yeməkdən əvvəl suyu süzün və kağız dəsmal ilə qurudun.
  2. Göbələklərin kök hissəsini çıxarın və zər hissəsini aşağıdan yuxarıya qədər soyun, dörd yerə bölün.
  3. Kartofu isti yağda 6 dəqiqə qızardın.Ayrı bir qabda 2 xörək qaşığı yağ qızdırın. Göbələkləri əlavə edin. Göbələkləri qurumağa qədər bişirin. Sonra əzilmiş sarımsaq və 1 çay qaşığı duz ilə tatlandırın.
  4. Bir bechamel sousu üçün, bir qazana 1 xörək qaşığı yağ və kərə yağı qoyun. Kərə yağı əridikdən sonra un əlavə edin və iki dəqiqə bişirin. Sonra südü qarışdıraraq əlavə edin.
  5. Duz və istiot əlavə edib qaynana qədər bişirin.Qızardılmış kartof və göbələkləri kiçik Lisde qoyun. Üzərinə benshamel sousu tökün və çeddar pendiri elave edin.185 dərəcə sobada 15 dəqiqə bişirin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.