- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 12-15 dəqiq
- Kalori: 100
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İspan sousunu, kotlet, tərəvəz, dana əti və yumurtayla süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.
- Rəfinə yağı orta atəşdə qalın bir qazanda əridib, içinə soğan, yerkökü, dana əti, dana əti və cəfərini əlavə edin.
- Üstü qapaqsız olaraq və hərdənbir qarışdıraraq 15 dəqiqə, tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin.
- Üstünə ununu səpib taxta qaşıqla yaxşıca qarışdıraraq 12-15 dəqiqə un qəhvə rənginə çalana qədər bişirin.
- Yavaş-yavaş və davamlı qarışdıraraq ət sununu əlavə, sousu orta atəşdə qaynadın.
- Qaynayınca göbələkləri əlavə edin.Ocağın altını bir az qısıb qərənfil, dəfnə yarpağı, ağ şərab, duz və bibəri əlavə 1 saat, hərdənbir qarışdıraraq dəmləyin .Dəlikli qaşıqla sousun üstündəki köpük və yağları alın.
- Sousu, sügəcdən keçirərək böyük bir qaba tökün.Süzgəcdə qalan tərəvəzləri bıçağın tərsiylə əzin.
- Qazanı çalxalayaraq, sousu təkrar içinə qoyub , ağır atəşdə bişirin.
- Sousun üstünə çıxan yağları davamlı dəlikli qaşıqla alın. ( Aşağı yuxarı bütün yağ alındıqdan sonra , sousun rənginin şirin qəhvəyi olması lazımdır)
- Lazım gələrsə sosa bir az daha duz və istiot əlavə edin.Sousu bir sosluğa boşaldıb ət, tərəvəz yada yumurta ilə birlikdə təqdim edin.
İspan Üsulu Sous
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 12-15 dəqiq
- Kalori: 100
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İspan sousunu, kotlet, tərəvəz, dana əti və yumurtayla süfrəyə təqdim edə bilərsiniz.
- Rəfinə yağı orta atəşdə qalın bir qazanda əridib, içinə soğan, yerkökü, dana əti, dana əti və cəfərini əlavə edin.
- Üstü qapaqsız olaraq və hərdənbir qarışdıraraq 15 dəqiqə, tərəvəzlər yumşalana qədər bişirin.
- Üstünə ununu səpib taxta qaşıqla yaxşıca qarışdıraraq 12-15 dəqiqə un qəhvə rənginə çalana qədər bişirin.
- Yavaş-yavaş və davamlı qarışdıraraq ət sununu əlavə, sousu orta atəşdə qaynadın.
- Qaynayınca göbələkləri əlavə edin.Ocağın altını bir az qısıb qərənfil, dəfnə yarpağı, ağ şərab, duz və bibəri əlavə 1 saat, hərdənbir qarışdıraraq dəmləyin .Dəlikli qaşıqla sousun üstündəki köpük və yağları alın.
- Sousu, sügəcdən keçirərək böyük bir qaba tökün.Süzgəcdə qalan tərəvəzləri bıçağın tərsiylə əzin.
- Qazanı çalxalayaraq, sousu təkrar içinə qoyub , ağır atəşdə bişirin.
- Sousun üstünə çıxan yağları davamlı dəlikli qaşıqla alın. ( Aşağı yuxarı bütün yağ alındıqdan sonra , sousun rənginin şirin qəhvəyi olması lazımdır)
- Lazım gələrsə sosa bir az daha duz və istiot əlavə edin.Sousu bir sosluğa boşaldıb ət, tərəvəz yada yumurta ilə birlikdə təqdim edin.
Reseplər
Rəy bildir