- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 30-35 dəqiq
- Kalori: 190
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Oval qabda sürtgəcdən keçirilmiş və sıxılmış soğanı, islanmış və yaxşıca sıxılmış bayat çörəyi və ya çörək qırıntılarını, yumurtaları, ədviyyatları, incə doğranmış cəfəri və duzu əlavə edin.
- Bütün maddələrin yaxşı birləşməsi üçün yaxşı yoğurun.
- Xurma ölçüsündə bir köftə qarışığı götürün, barmaq uzunluğunda nazik və uzun bir formaya çevirin və köftələri bir boşqabda düzməyə başlayın.
- Soyulmuş kartofları alma dilimlərinə doğrayın. Günəbaxan yağını dərin bir qazanda qızdırın. Kartofu qızardın.
- Qızardılmış kartofu salfetlə örtdüyünüz bir boşqaba qoyun.
- Pomidorları alma dilimlərinə doğrayın. Gövdələrini kəsdiyiniz yaşıl bibərləri uzununa yarıya qədər kəsin.
- Kartofdan sonra köftəni tam bişməmişdən əvvəl qızardın.Qızardılmış küftələri salfetlə örtülmüş bir boşqaba qoyun.
- osun hazırlanmasına başlamaq üçün günəbaxan yağını başqa bir qabda qızdırın. Tomat pastasını bir neçə dəqiqə qovurun.
- Sonra 3 sürtgəcdən keçirilmiş pomidor, 2 stəkan su, 1 çay qaşığı kəklikotu və duz əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın.
- Bu vaxt qovurduğunuz küftə və kartofları bir-bir yemek qabına qoyun.Üzərinə pomidor və bibər qoyun.
- Sonra onları örtmək üçün hazırladığınız sousu tökün.
- Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəlik bir sobada pomidor və bibər qızarana qədər bişirin. İsti xidmət edin. Nuş olsun
İzmir küftə resepti
- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 30-35 dəqiq
- Kalori: 190
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Oval qabda sürtgəcdən keçirilmiş və sıxılmış soğanı, islanmış və yaxşıca sıxılmış bayat çörəyi və ya çörək qırıntılarını, yumurtaları, ədviyyatları, incə doğranmış cəfəri və duzu əlavə edin.
- Bütün maddələrin yaxşı birləşməsi üçün yaxşı yoğurun.
- Xurma ölçüsündə bir köftə qarışığı götürün, barmaq uzunluğunda nazik və uzun bir formaya çevirin və köftələri bir boşqabda düzməyə başlayın.
- Soyulmuş kartofları alma dilimlərinə doğrayın. Günəbaxan yağını dərin bir qazanda qızdırın. Kartofu qızardın.
- Qızardılmış kartofu salfetlə örtdüyünüz bir boşqaba qoyun.
- Pomidorları alma dilimlərinə doğrayın. Gövdələrini kəsdiyiniz yaşıl bibərləri uzununa yarıya qədər kəsin.
- Kartofdan sonra köftəni tam bişməmişdən əvvəl qızardın.Qızardılmış küftələri salfetlə örtülmüş bir boşqaba qoyun.
- osun hazırlanmasına başlamaq üçün günəbaxan yağını başqa bir qabda qızdırın. Tomat pastasını bir neçə dəqiqə qovurun.
- Sonra 3 sürtgəcdən keçirilmiş pomidor, 2 stəkan su, 1 çay qaşığı kəklikotu və duz əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın.
- Bu vaxt qovurduğunuz küftə və kartofları bir-bir yemek qabına qoyun.Üzərinə pomidor və bibər qoyun.
- Sonra onları örtmək üçün hazırladığınız sousu tökün.
- Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəlik bir sobada pomidor və bibər qızarana qədər bişirin. İsti xidmət edin. Nuş olsun
Reseplər
Rəy bildir