İzmir küftə resepti

İzmir küftə resepti

Mal əti 208 Son yeniləmə: Dec 08, 2020 Yaradilib: Dec 08, 2020
İzmir küftə resepti
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 30-35 dəqiq
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Oval qabda sürtgəcdən keçirilmiş və sıxılmış soğanı, islanmış və yaxşıca sıxılmış bayat çörəyi və ya çörək qırıntılarını, yumurtaları, ədviyyatları, incə doğranmış cəfəri və duzu əlavə edin.
  2. Bütün maddələrin yaxşı birləşməsi üçün yaxşı yoğurun.
  3. Xurma ölçüsündə bir köftə qarışığı götürün, barmaq uzunluğunda nazik və uzun bir formaya çevirin və köftələri bir boşqabda düzməyə başlayın.
  4. Soyulmuş kartofları alma dilimlərinə doğrayın. Günəbaxan yağını dərin bir qazanda qızdırın. Kartofu qızardın.
  5. Qızardılmış kartofu salfetlə örtdüyünüz bir boşqaba qoyun.
  6. Pomidorları alma dilimlərinə doğrayın. Gövdələrini kəsdiyiniz yaşıl bibərləri uzununa yarıya qədər kəsin.
  7. Kartofdan sonra köftəni tam bişməmişdən əvvəl qızardın.Qızardılmış küftələri salfetlə örtülmüş bir boşqaba qoyun.
  8. osun hazırlanmasına başlamaq üçün günəbaxan yağını başqa bir qabda qızdırın. Tomat pastasını bir neçə dəqiqə qovurun.
  9. Sonra 3 sürtgəcdən keçirilmiş pomidor, 2 stəkan su, 1 çay qaşığı kəklikotu və duz əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın.
  10. Bu vaxt qovurduğunuz küftə və kartofları bir-bir yemek qabına qoyun.Üzərinə pomidor və bibər qoyun.
  11. Sonra onları örtmək üçün hazırladığınız sousu tökün.
  12. Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəlik bir sobada pomidor və bibər qızarana qədər bişirin. İsti xidmət edin. Nuş olsun

İzmir küftə resepti



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 30-35 dəqiq
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Oval qabda sürtgəcdən keçirilmiş və sıxılmış soğanı, islanmış və yaxşıca sıxılmış bayat çörəyi və ya çörək qırıntılarını, yumurtaları, ədviyyatları, incə doğranmış cəfəri və duzu əlavə edin.
  2. Bütün maddələrin yaxşı birləşməsi üçün yaxşı yoğurun.
  3. Xurma ölçüsündə bir köftə qarışığı götürün, barmaq uzunluğunda nazik və uzun bir formaya çevirin və köftələri bir boşqabda düzməyə başlayın.
  4. Soyulmuş kartofları alma dilimlərinə doğrayın. Günəbaxan yağını dərin bir qazanda qızdırın. Kartofu qızardın.
  5. Qızardılmış kartofu salfetlə örtdüyünüz bir boşqaba qoyun.
  6. Pomidorları alma dilimlərinə doğrayın. Gövdələrini kəsdiyiniz yaşıl bibərləri uzununa yarıya qədər kəsin.
  7. Kartofdan sonra köftəni tam bişməmişdən əvvəl qızardın.Qızardılmış küftələri salfetlə örtülmüş bir boşqaba qoyun.
  8. osun hazırlanmasına başlamaq üçün günəbaxan yağını başqa bir qabda qızdırın. Tomat pastasını bir neçə dəqiqə qovurun.
  9. Sonra 3 sürtgəcdən keçirilmiş pomidor, 2 stəkan su, 1 çay qaşığı kəklikotu və duz əlavə edib 10 dəqiqə qaynadın.
  10. Bu vaxt qovurduğunuz küftə və kartofları bir-bir yemek qabına qoyun.Üzərinə pomidor və bibər qoyun.
  11. Sonra onları örtmək üçün hazırladığınız sousu tökün.
  12. Əvvəlcədən qızdırılmış 200 dərəcəlik bir sobada pomidor və bibər qızarana qədər bişirin. İsti xidmət edin. Nuş olsun

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Aygun [email protected] Aygun

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.