Kəsmikli, kişmişli keks resepti

Kəsmikli, kişmişli keks resepti

Şirniyyat 205 Son yeniləmə: Nov 04, 2020 Yaradilib: Oct 26, 2019
Kəsmikli, kişmişli keks resepti
  • Serves: 8 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 45
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kərə yağını əvvəlcədən soyuducudan çıxardın. Otaq temperaturunda yumşalmış olmalıdır. Daha sonra yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə birlikdə mikserlə qarışdırın.Şəkər tozu və kərə yağı bir-birinə yaxşı qarışdıqdan sonra buraya kəsmiyi əlavə edin. Əgər kəsmiyiniz çox qurudursa, buraya biraz süd əlavə edə bilərsiniz ki, xəmiriniz çox möhkəm alınmasın.Bu qarışıma 3 ədəd yumurtanı əlavə edin.Daha sonra qabartma tozunu una əlavə edib qarışdırın. Unu ələkdən ələyə də bilərsiniz. Xəmiri qarışdıra-qarışdıra unu əlavə edin. Hamısını birdən əlavə etməyin. Unun miqdarı sizin qarışımınız üçün çox ola bilər.Əgər xəmiriniz yenə də qatı alındısa, biraz süd əlavə edə bilərsiniz.
  2. Xəmiri çox yaxşı qarışdırmaq lazımdır. Hazır olan xəmir qatı xamaya bənzəməlidir.
  3. Kişmişləri təmizləyib yuyun. Bir müddət qaynar suda saxlayın. Daha sonra xəmirə əlavə edin.İndi isə keksi bişirəcəyimiz qabları hazırlayaq. Əgər slikon qablardan istifadə edirsinizsə, onların içinə nəsə vurmaq lazım deyil. Digər qablardan istifadə edirsinizsə, onların içini kərə və ya duru yağla yağlayın.
  4. Xəmiri keks qablarına tökdükdə çalışın qabın ⅔ hissəsini doldurun. Çünki keks bişdikcə onun həcmi artacaq.Sobanı 200 dərəcədə qızdırın. Keksləri 30-40 dəqiqə bişirin. Kekslərin bişdiyini yoxlamaq üçün 1 ədəd diş çöpünü keksə batırın. Çöp keksin içindən quru çıxmalıdır.Hazır olan keksləri süfrəyə isti-isti və ya sərin formada verə

Kəsmikli, kişmişli keks resepti



  • Serves: 8 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 45
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kərə yağını əvvəlcədən soyuducudan çıxardın. Otaq temperaturunda yumşalmış olmalıdır. Daha sonra yumşalmış kərə yağını şəkər tozu ilə birlikdə mikserlə qarışdırın.Şəkər tozu və kərə yağı bir-birinə yaxşı qarışdıqdan sonra buraya kəsmiyi əlavə edin. Əgər kəsmiyiniz çox qurudursa, buraya biraz süd əlavə edə bilərsiniz ki, xəmiriniz çox möhkəm alınmasın.Bu qarışıma 3 ədəd yumurtanı əlavə edin.Daha sonra qabartma tozunu una əlavə edib qarışdırın. Unu ələkdən ələyə də bilərsiniz. Xəmiri qarışdıra-qarışdıra unu əlavə edin. Hamısını birdən əlavə etməyin. Unun miqdarı sizin qarışımınız üçün çox ola bilər.Əgər xəmiriniz yenə də qatı alındısa, biraz süd əlavə edə bilərsiniz.
  2. Xəmiri çox yaxşı qarışdırmaq lazımdır. Hazır olan xəmir qatı xamaya bənzəməlidir.
  3. Kişmişləri təmizləyib yuyun. Bir müddət qaynar suda saxlayın. Daha sonra xəmirə əlavə edin.İndi isə keksi bişirəcəyimiz qabları hazırlayaq. Əgər slikon qablardan istifadə edirsinizsə, onların içinə nəsə vurmaq lazım deyil. Digər qablardan istifadə edirsinizsə, onların içini kərə və ya duru yağla yağlayın.
  4. Xəmiri keks qablarına tökdükdə çalışın qabın ⅔ hissəsini doldurun. Çünki keks bişdikcə onun həcmi artacaq.Sobanı 200 dərəcədə qızdırın. Keksləri 30-40 dəqiqə bişirin. Kekslərin bişdiyini yoxlamaq üçün 1 ədəd diş çöpünü keksə batırın. Çöp keksin içindən quru çıxmalıdır.Hazır olan keksləri süfrəyə isti-isti və ya sərin formada verə

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Ayten [email protected] Ayten

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.