Kəsmikli mannı zapekankası

Kəsmikli mannı zapekankası

Şirniyyat 127 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 14, 2020
Kəsmikli mannı zapekankası
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 50-55 dəqiq
  • Kalori: 150
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. formanı yağlamaq üçün azca kərə yağı və un23 sm diametrli formaSobanı 180 dərəcə qızdırın.
  2. Mannının üzərinə qatıq töküb şişməsi üçün bir kənara qoyun.Formanın içinə perqament döşəyin. Kənarlarına yağ çəkin, un səpin. Kənarlarına perqament də çəkə bilərsiniz.Yumurta ağlarını sarılarından ayırın. Yumurta ağlarını möhkəm çalın. Çaldığınız müddətdə iri köpüklər əmələ gələn zaman şəkər tozunun bir hissəsini və limon şirəsini əlavə edin, çalmağa davam edin. Çalınmış yumurta ağlarını soyuducuya qoyun.Kəsmik, 5 yumurtanın sarısı, şəkər tozunun qalanı, vanilli şəkər tozu, duz, qabartma tozunu qarışdırıb mikserlə çalın.
  3. Qatıqda şişmiş mannını qatıb bir daha çalın.
  4. Çalınmış yumurta ağlarını soyuducudan çıxarıb 3 dəfəyə xəmirə əlavə edin, qaşıqla altdan yuxarı olmaqla qarışdırın ki, həcmi azalmasın.
  5. Xəmiri formaya töküb əvvəlcədən qızdırılmış sobaya qoyun. 50-55 dəqiqə bişirin. Sobaya qoyandan 45 dəqiqə sonra bişib-bişmədiyini kibrit çöpüylə yoxlayın.Zapekankanı bir qədər soyudub sonra formadan çıxarın

Kəsmikli mannı zapekankası



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 50-55 dəqiq
  • Kalori: 150
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. formanı yağlamaq üçün azca kərə yağı və un23 sm diametrli formaSobanı 180 dərəcə qızdırın.
  2. Mannının üzərinə qatıq töküb şişməsi üçün bir kənara qoyun.Formanın içinə perqament döşəyin. Kənarlarına yağ çəkin, un səpin. Kənarlarına perqament də çəkə bilərsiniz.Yumurta ağlarını sarılarından ayırın. Yumurta ağlarını möhkəm çalın. Çaldığınız müddətdə iri köpüklər əmələ gələn zaman şəkər tozunun bir hissəsini və limon şirəsini əlavə edin, çalmağa davam edin. Çalınmış yumurta ağlarını soyuducuya qoyun.Kəsmik, 5 yumurtanın sarısı, şəkər tozunun qalanı, vanilli şəkər tozu, duz, qabartma tozunu qarışdırıb mikserlə çalın.
  3. Qatıqda şişmiş mannını qatıb bir daha çalın.
  4. Çalınmış yumurta ağlarını soyuducudan çıxarıb 3 dəfəyə xəmirə əlavə edin, qaşıqla altdan yuxarı olmaqla qarışdırın ki, həcmi azalmasın.
  5. Xəmiri formaya töküb əvvəlcədən qızdırılmış sobaya qoyun. 50-55 dəqiqə bişirin. Sobaya qoyandan 45 dəqiqə sonra bişib-bişmədiyini kibrit çöpüylə yoxlayın.Zapekankanı bir qədər soyudub sonra formadan çıxarın

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.