Kəsmikli yay piroqu resepti

Şirniyyat 491 Son yeniləmə: Mar 24, 2020 Yaradilib: Mar 24, 2020
Kəsmikli yay piroqu resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 45
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın.
  2. Boşqabda yumuşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, kakao, yumurta və vanil şəkəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra tədricən un əlavə edib, xəmir yoğurmağa başlayın.
  3. Xəmirin 1/3 hissəsini ayırıb, dondurucu kameraya qoyun. Qalan xəmirin 2/3 hissəsini isə yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin.
  4. Kişmiş və yaxud digər quru meyvələri yuyub, xırda-xırda doğrayın. Yumurtanın ağını sarısından ayırıb, soyuducuya yerləşdirin. Yumurtanın sarısını isə yaxşıca çalın. Kəsmiyi qaşıqla əzib, üzərinə şəkər tozu, vanil şəkəri əlavə edib, qarışdırın. Sonra kəsmiyin üzərinə əridilmiş kərə yağı, nişasta və yumurtanın sarısını tökərək, yenidən qarışdırmağa davam edin.
  5. Hazırladığınız qarışığın içinə xırda doğranılmış kişmiş və ya başqa quru meyvələri əlavə edib, qarışdırın.
  6. Soyudulmuş yumurta ağını mikserlə çalıb, kəsmikli qarışığın üzərinə tökərək, yaxşıca qarışdırın.
  7. Hazırladığınız kəsmikli içi xəmirin üzərinə tökərək, bərabər şəkildə yayın.
  8. Dondurulmuş xəmiri soyuducudan çıxarıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, kəsmikli için üzərindən səpin.
  9. Piroqu 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə ərzində bişirin

Kəsmikli yay piroqu resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 45
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Unu ələkdən keçirib, qabartma tozu ilə qarışdırın.
  2. Boşqabda yumuşaldılmış kərə yağın üzərinə şəkər tozu, kakao, yumurta və vanil şəkəri əlavə edib, yaxşıca qarışdırın. Sonra tədricən un əlavə edib, xəmir yoğurmağa başlayın.
  3. Xəmirin 1/3 hissəsini ayırıb, dondurucu kameraya qoyun. Qalan xəmirin 2/3 hissəsini isə yayıb, bişirmək üçün xüsusi forma qabına yerləşdirin.
  4. Kişmiş və yaxud digər quru meyvələri yuyub, xırda-xırda doğrayın. Yumurtanın ağını sarısından ayırıb, soyuducuya yerləşdirin. Yumurtanın sarısını isə yaxşıca çalın. Kəsmiyi qaşıqla əzib, üzərinə şəkər tozu, vanil şəkəri əlavə edib, qarışdırın. Sonra kəsmiyin üzərinə əridilmiş kərə yağı, nişasta və yumurtanın sarısını tökərək, yenidən qarışdırmağa davam edin.
  5. Hazırladığınız qarışığın içinə xırda doğranılmış kişmiş və ya başqa quru meyvələri əlavə edib, qarışdırın.
  6. Soyudulmuş yumurta ağını mikserlə çalıb, kəsmikli qarışığın üzərinə tökərək, yaxşıca qarışdırın.
  7. Hazırladığınız kəsmikli içi xəmirin üzərinə tökərək, bərabər şəkildə yayın.
  8. Dondurulmuş xəmiri soyuducudan çıxarıb, sürtkəcin iri gözündən keçirərək, kəsmikli için üzərindən səpin.
  9. Piroqu 180 dərəcə qızdırılmış sobada 30 dəqiqə ərzində bişirin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.