- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 56
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Kivi və banan tortu
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 56
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Peçenyeni ovuntuq halına gələnədək xırdalayın. Yumşaldılmış yağ qatıb qarışdırın.
- Kənarı açılan formanın içinə perqament döşəyib peçenye "xəmir"ini içinə tökün. Əlinizlə, yaxud qaşıqla hamarlayın. Soyuducuda ən azı yarım saat saxlayın.
- Jelatinin üzərinə 0,5 st. su töküb 25-30 dəqiqə saxlayın.
- Kivini təmizləyib kubik doğrayın, şəkər tozu və limon şirəsi ilə qarışdırın. Orta itilikli ocağın üzərində 2-3 dəqiqə qızdırın, kivi şirəsini buraxacaq, ocaqdan götürüb soyudun.
- Alınan kütləyə jelatinlə yoqurtu əlavə edin. Yaxşıca qarışdırın.
- Soyuducudakı korju çıxarıb 1-2 doğranmış bananı üzərinə düzün. Yoqurtlu qarışığı əlavə edib hamarlayın. Dondurucuda ən az 6 saat və ya bir gecə saxlayın.
- Hazır tortu soyuducudan çıxarıb peqramenti ayırın. Üzərini kivi dilimləri və azca qovrulmuş badam yonqarı ilə bəzəyin.
Reseplər
Rəy bildir