Kiyev tortu resepti

Kiyev tortu resepti

Tortlar 182 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 14, 2020
Kiyev tortu resepti
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 60 dəqiqə
  • Kalori: 195
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yumurta ağlarını otaq temperaturunda 12 saat (hətta 1 sutka) saxlayın.Keşyunu xırdalayın, ələnmiş un və 200 q şəkər tozu ilə qarışdırın.Yumurta ağlarını möhkəm çalın, 55 q şəkər tozu və vanilli şəkər əlavə edib bir daha çalın.
  2. Keşyu-un qarışığını əlavə edib qaşıqla səliqəylə qarışdırın.İki formanın içinə perqament döşəyin. Kütləni iki yerə bölüb bu formalara yığın.
  3. Hamarlayıb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 90 dəqiqə bişirin. Əgər alt-üst bişirirsinizsə, təxminən 60 dəqiqə sonra çıxarıb yerlərini dəyişin və daha 45 dəqiqə bişirin.Korjları formanın içində 12-24 saat soyudun. Bu müddət keçəndən sonra korjları formadan çıxarıb kağızdan aralayın.
  4. Şarlott kremi:Qalın dibli tavada yumurta, yumurta sarısı və südü qarışdırın.
  5. Şəkər tozunu əlavə edib ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndən sonra ocağı azaldın, daim qarışdıraraq 4-5 dəqiqə bişirin. Qatılaşacaq. Bu şərbəti başqa qaba süzün. Üzərinə plyonka çəkib otaq temperaturunadək soyudun. Soyuduqdan sonra vanil cövhəri və konyakı əlavə edin.
  6. Kərə yağını möhkəm, xeyli qabarınca çalın. Çalmağı dayandırmadan şərbəti nazik axınla əlavə edin. Kremin 1/3-ni ayırıb kakao qataraq çalın.
  7. Korjlardan birini perqamentin üzərinə qoyub üstünə açıq rəngdə kremi çəkin (bir qədərini bəzək üçün saxlayın). İkinci korju qoyun, əlinizlə azca basın. Şokoladlı kremi üzərinə və tortun kənarlarına çəkin (bir qədərini bəzək üçün saxlayın). Tortun kənarlarına keşyu ovuntuğu çəkin. Üzərini ağ və şokoladlı kremlə bəzəyin. Hazır merengidən də istifadə edə bilərsiniz

Kiyev tortu resepti



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 60 dəqiqə
  • Kalori: 195
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yumurta ağlarını otaq temperaturunda 12 saat (hətta 1 sutka) saxlayın.Keşyunu xırdalayın, ələnmiş un və 200 q şəkər tozu ilə qarışdırın.Yumurta ağlarını möhkəm çalın, 55 q şəkər tozu və vanilli şəkər əlavə edib bir daha çalın.
  2. Keşyu-un qarışığını əlavə edib qaşıqla səliqəylə qarışdırın.İki formanın içinə perqament döşəyin. Kütləni iki yerə bölüb bu formalara yığın.
  3. Hamarlayıb 160 dərəcə qızdırılmış sobada 90 dəqiqə bişirin. Əgər alt-üst bişirirsinizsə, təxminən 60 dəqiqə sonra çıxarıb yerlərini dəyişin və daha 45 dəqiqə bişirin.Korjları formanın içində 12-24 saat soyudun. Bu müddət keçəndən sonra korjları formadan çıxarıb kağızdan aralayın.
  4. Şarlott kremi:Qalın dibli tavada yumurta, yumurta sarısı və südü qarışdırın.
  5. Şəkər tozunu əlavə edib ocağın üstünə qoyun. Qaynara düşəndən sonra ocağı azaldın, daim qarışdıraraq 4-5 dəqiqə bişirin. Qatılaşacaq. Bu şərbəti başqa qaba süzün. Üzərinə plyonka çəkib otaq temperaturunadək soyudun. Soyuduqdan sonra vanil cövhəri və konyakı əlavə edin.
  6. Kərə yağını möhkəm, xeyli qabarınca çalın. Çalmağı dayandırmadan şərbəti nazik axınla əlavə edin. Kremin 1/3-ni ayırıb kakao qataraq çalın.
  7. Korjlardan birini perqamentin üzərinə qoyub üstünə açıq rəngdə kremi çəkin (bir qədərini bəzək üçün saxlayın). İkinci korju qoyun, əlinizlə azca basın. Şokoladlı kremi üzərinə və tortun kənarlarına çəkin (bir qədərini bəzək üçün saxlayın). Tortun kənarlarına keşyu ovuntuğu çəkin. Üzərini ağ və şokoladlı kremlə bəzəyin. Hazır merengidən də istifadə edə bilərsiniz

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.