Laqman resepti

Mal əti 150 Son yeniləmə: Jul 01, 2020 Yaradilib: Jul 01, 2020
Laqman resepti Laqman resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 74
  • Çətinlik: Orta
Çap

Laqman orta Asiyaya aid bir yeməkdir. Bu yeməyi müxtəlif xalqlar özünə məxsus şəkildə və fərqli reseptlərlə hazırlayırlar. Əsasən qazaxstan, əfqan, tacik, uyğur, özbək mətbəxlərində yer alır. Yeməyin əsasında evdə hazırlanmış uzun əriştə, ət və müxtəlif tərəvəzlər durur. Laqman – “dartılmış xəmir” kimi tərcümə olunur. Bu postda sizi klassik laqman resepti ilə tanış edəcəyəm.

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Ət nazik, uzun şəkildə doğranır və yağda bir qədər qızardılır. Sonra üzərinə nazik yarım halqa şəklində doğranmış soğan əlavə olunur və qovrulur.Kök, bibərlər, kartof həmçinin nazik və uzun şəkildə doğranır.Tərəvəzlər növbə ilə – kök, kartof, bibərlər əlavə olunur. Bir az qovrulur. Əzilmiş sarımsaq, tomat patası və ya pomidor və ədviyyatlar vurulur, qarışdırılır. Üzərinə 1.5 stəkan su əlavə olunub, 30 dəqiqə orta odda, qapağı bağlı şəkildə bişirilir.
  2. Əriştə üçün xəmir yoğrulur. Bunun üçün un, yumurta, su və duz elastik xəmir alınana qədər qarışdırılır.
  3. Xəmir 0.5 sm qalınlıqda yayılır və 1 sm enlikdə uzun hissələr kəsilir.
  4. Bu uzun hissələr ələ bitki yağı sürtməklə iki ovuc arasında sürtülür və naxik, uzun formaya salınır. Bir böyük boşqaba yağ çəkilir və əriştələr dairəvi formada yığlır. üzəri yenə bir az yağlanır.
  5. Qazanda su qaynadılır, duz və 2 x.q. bitki yağı əlavə olunur, daha sonra əriştə bir-br suya salınıb qaynadılır. 5-7 dəqiqə qaynadıqdan sonra suyu süzülür. Boşqaba qoyub, üzərinə hazır olan ətli tərəvəzli hissə əlavə olunur və xırda doğranmı. göyərti səpilir.

Laqman resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 74
  • Çətinlik: Orta

Laqman orta Asiyaya aid bir yeməkdir. Bu yeməyi müxtəlif xalqlar özünə məxsus şəkildə və fərqli reseptlərlə hazırlayırlar. Əsasən qazaxstan, əfqan, tacik, uyğur, özbək mətbəxlərində yer alır. Yeməyin əsasında evdə hazırlanmış uzun əriştə, ət və müxtəlif tərəvəzlər durur. Laqman – “dartılmış xəmir” kimi tərcümə olunur. Bu postda sizi klassik laqman resepti ilə tanış edəcəyəm.

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Ət nazik, uzun şəkildə doğranır və yağda bir qədər qızardılır. Sonra üzərinə nazik yarım halqa şəklində doğranmış soğan əlavə olunur və qovrulur.Kök, bibərlər, kartof həmçinin nazik və uzun şəkildə doğranır.Tərəvəzlər növbə ilə – kök, kartof, bibərlər əlavə olunur. Bir az qovrulur. Əzilmiş sarımsaq, tomat patası və ya pomidor və ədviyyatlar vurulur, qarışdırılır. Üzərinə 1.5 stəkan su əlavə olunub, 30 dəqiqə orta odda, qapağı bağlı şəkildə bişirilir.
  2. Əriştə üçün xəmir yoğrulur. Bunun üçün un, yumurta, su və duz elastik xəmir alınana qədər qarışdırılır.
  3. Xəmir 0.5 sm qalınlıqda yayılır və 1 sm enlikdə uzun hissələr kəsilir.
  4. Bu uzun hissələr ələ bitki yağı sürtməklə iki ovuc arasında sürtülür və naxik, uzun formaya salınır. Bir böyük boşqaba yağ çəkilir və əriştələr dairəvi formada yığlır. üzəri yenə bir az yağlanır.
  5. Qazanda su qaynadılır, duz və 2 x.q. bitki yağı əlavə olunur, daha sonra əriştə bir-br suya salınıb qaynadılır. 5-7 dəqiqə qaynadıqdan sonra suyu süzülür. Boşqaba qoyub, üzərinə hazır olan ətli tərəvəzli hissə əlavə olunur və xırda doğranmı. göyərti səpilir.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az nahidroot@gmail.com Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.