- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 5 saat
- Kalori: 160
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İnsan sağlımlığı üçün faydalı olan nardan hazırlanan narşərabın hazırlanma qaydası son dərəcə asandır.
- Buyurun, Narşərabın hazırlanma qaydası ilə tanış olun.
- Nar qabıqlarından təmizlənir.
- Nar dənələrini rahat təmizləmək üçün əvvəlcə bıçaq vasitəsi ilə üst hissəsini qapaq kimi kəsin.
- Kəsilən hissəni qaldırdıqdan sonra dənələrin arasında pərdə görünür.
- Pərdələrin yanından kəsin.
- Nar rahatlıqla hissələrə ayrılacaqdır.
- Sonra tərs tərəfindən taxta qaşıqla vuraraq nar gilələrini qabıqdan ayırın.
- Təmizlənən nar dənələri mümkünsə bir mikser vasitəsi ilə əzin.
- Möhkəmcə əzildikdən sonra çəyirdəyi nar şirəsindən ayırın.
- Bundan sonra nar şirəsini süzgəcdən keçirin və narşərabını bişiriləcəyini geniş ağızlı qazana yığın.
- Bundan sonra qazanı odun üzərinə qoyun.
- Bişirilərkən arada nar şirəsinin üzərindəki kəfi alın.
- Bu zaman sobanın temperaturu təqribən 130-150 dərəcə olur.
- Bişirmə zamanı qazanın dibinin tutub nar şirəsinin yanmaması üçün vaxtaşırı şirəni qarışdırmaq lazımdır.
- Nar şirəsini qarışdırmaq üçün taxta qaşıqdan istifadə etmək məsləhət görülür.
- Çünki metal qaşıqla qarışdırmaq, turşuluq dərəcəsi yuxarı olan nar şirəsinin içərisində oksidləşmə verə bilər.
- Təqribən 5 saat qaynayan nar şirəsi, bəkməz halına gəlib qatılaşdıqdan sonra ocağın üzərindən götürün.
- Narşərab bişdikdən sonra soyudun, saxlanılacaq olan qablara alın.
- Hazır məhsulu saxlamaq üçün şüşə qabdan istifadə etmək məsləhət görülür.
- Narşərab uzun müddət qalacaqsa, günəş şüalarının bir başa şüşələrə təmas etməməsinə çalışmaq lazımdır.
- Qaranlıqda saxlamaq məsləhət görülür.
- Eyni zamanda sərin yerdə saxlamaq lazımdır
Narşərab hazirlanmasi
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
- Bişmə vaxti: 5 saat
- Kalori: 160
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- İnsan sağlımlığı üçün faydalı olan nardan hazırlanan narşərabın hazırlanma qaydası son dərəcə asandır.
- Buyurun, Narşərabın hazırlanma qaydası ilə tanış olun.
- Nar qabıqlarından təmizlənir.
- Nar dənələrini rahat təmizləmək üçün əvvəlcə bıçaq vasitəsi ilə üst hissəsini qapaq kimi kəsin.
- Kəsilən hissəni qaldırdıqdan sonra dənələrin arasında pərdə görünür.
- Pərdələrin yanından kəsin.
- Nar rahatlıqla hissələrə ayrılacaqdır.
- Sonra tərs tərəfindən taxta qaşıqla vuraraq nar gilələrini qabıqdan ayırın.
- Təmizlənən nar dənələri mümkünsə bir mikser vasitəsi ilə əzin.
- Möhkəmcə əzildikdən sonra çəyirdəyi nar şirəsindən ayırın.
- Bundan sonra nar şirəsini süzgəcdən keçirin və narşərabını bişiriləcəyini geniş ağızlı qazana yığın.
- Bundan sonra qazanı odun üzərinə qoyun.
- Bişirilərkən arada nar şirəsinin üzərindəki kəfi alın.
- Bu zaman sobanın temperaturu təqribən 130-150 dərəcə olur.
- Bişirmə zamanı qazanın dibinin tutub nar şirəsinin yanmaması üçün vaxtaşırı şirəni qarışdırmaq lazımdır.
- Nar şirəsini qarışdırmaq üçün taxta qaşıqdan istifadə etmək məsləhət görülür.
- Çünki metal qaşıqla qarışdırmaq, turşuluq dərəcəsi yuxarı olan nar şirəsinin içərisində oksidləşmə verə bilər.
- Təqribən 5 saat qaynayan nar şirəsi, bəkməz halına gəlib qatılaşdıqdan sonra ocağın üzərindən götürün.
- Narşərab bişdikdən sonra soyudun, saxlanılacaq olan qablara alın.
- Hazır məhsulu saxlamaq üçün şüşə qabdan istifadə etmək məsləhət görülür.
- Narşərab uzun müddət qalacaqsa, günəş şüalarının bir başa şüşələrə təmas etməməsinə çalışmaq lazımdır.
- Qaranlıqda saxlamaq məsləhət görülür.
- Eyni zamanda sərin yerdə saxlamaq lazımdır
Reseplər
Rəy bildir