Narşərab hazirlanmasi

Narşərab hazirlanmasi

Sous 308 Son yeniləmə: Jan 29, 2021 Yaradilib: Jan 29, 2021
Narşərab hazirlanmasi
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 5 saat
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. İnsan sağlımlığı üçün faydalı olan nardan hazırlanan narşərabın hazırlanma qaydası son dərəcə asandır.
  2. Buyurun, Narşərabın hazırlanma qaydası ilə tanış olun.
  3. Nar qabıqlarından təmizlənir.
  4. Nar dənələrini rahat təmizləmək üçün əvvəlcə bıçaq vasitəsi ilə üst hissəsini qapaq kimi kəsin.
  5. Kəsilən hissəni qaldırdıqdan sonra dənələrin arasında pərdə görünür.
  6. Pərdələrin yanından kəsin.
  7. Nar rahatlıqla hissələrə ayrılacaqdır.
  8. Sonra tərs tərəfindən taxta qaşıqla vuraraq nar gilələrini qabıqdan ayırın.
  9. Təmizlənən nar dənələri mümkünsə bir mikser vasitəsi ilə əzin.
  10. Möhkəmcə əzildikdən sonra çəyirdəyi nar şirəsindən ayırın.
  11. Bundan sonra nar şirəsini süzgəcdən keçirin və narşərabını bişiriləcəyini geniş ağızlı qazana yığın.
  12. Bundan sonra qazanı odun üzərinə qoyun.
  13. Bişirilərkən arada nar şirəsinin üzərindəki kəfi alın.
  14. Bu zaman sobanın temperaturu təqribən 130-150 dərəcə olur.
  15. Bişirmə zamanı qazanın dibinin tutub nar şirəsinin yanmaması üçün vaxtaşırı şirəni qarışdırmaq lazımdır.
  16. Nar şirəsini qarışdırmaq üçün taxta qaşıqdan istifadə etmək məsləhət görülür.
  17. Çünki metal qaşıqla qarışdırmaq, turşuluq dərəcəsi yuxarı olan nar şirəsinin içərisində oksidləşmə verə bilər.
  18. Təqribən 5 saat qaynayan nar şirəsi, bəkməz halına gəlib qatılaşdıqdan sonra ocağın üzərindən götürün.
  19. Narşərab bişdikdən sonra soyudun, saxlanılacaq olan qablara alın.
  20. Hazır məhsulu saxlamaq üçün şüşə qabdan istifadə etmək məsləhət görülür.
  21. Narşərab uzun müddət qalacaqsa, günəş şüalarının bir başa şüşələrə təmas etməməsinə çalışmaq lazımdır.
  22. Qaranlıqda saxlamaq məsləhət görülür.
  23. Eyni zamanda sərin yerdə saxlamaq lazımdır

Narşərab hazirlanmasi



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 30 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 5 saat
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. İnsan sağlımlığı üçün faydalı olan nardan hazırlanan narşərabın hazırlanma qaydası son dərəcə asandır.
  2. Buyurun, Narşərabın hazırlanma qaydası ilə tanış olun.
  3. Nar qabıqlarından təmizlənir.
  4. Nar dənələrini rahat təmizləmək üçün əvvəlcə bıçaq vasitəsi ilə üst hissəsini qapaq kimi kəsin.
  5. Kəsilən hissəni qaldırdıqdan sonra dənələrin arasında pərdə görünür.
  6. Pərdələrin yanından kəsin.
  7. Nar rahatlıqla hissələrə ayrılacaqdır.
  8. Sonra tərs tərəfindən taxta qaşıqla vuraraq nar gilələrini qabıqdan ayırın.
  9. Təmizlənən nar dənələri mümkünsə bir mikser vasitəsi ilə əzin.
  10. Möhkəmcə əzildikdən sonra çəyirdəyi nar şirəsindən ayırın.
  11. Bundan sonra nar şirəsini süzgəcdən keçirin və narşərabını bişiriləcəyini geniş ağızlı qazana yığın.
  12. Bundan sonra qazanı odun üzərinə qoyun.
  13. Bişirilərkən arada nar şirəsinin üzərindəki kəfi alın.
  14. Bu zaman sobanın temperaturu təqribən 130-150 dərəcə olur.
  15. Bişirmə zamanı qazanın dibinin tutub nar şirəsinin yanmaması üçün vaxtaşırı şirəni qarışdırmaq lazımdır.
  16. Nar şirəsini qarışdırmaq üçün taxta qaşıqdan istifadə etmək məsləhət görülür.
  17. Çünki metal qaşıqla qarışdırmaq, turşuluq dərəcəsi yuxarı olan nar şirəsinin içərisində oksidləşmə verə bilər.
  18. Təqribən 5 saat qaynayan nar şirəsi, bəkməz halına gəlib qatılaşdıqdan sonra ocağın üzərindən götürün.
  19. Narşərab bişdikdən sonra soyudun, saxlanılacaq olan qablara alın.
  20. Hazır məhsulu saxlamaq üçün şüşə qabdan istifadə etmək məsləhət görülür.
  21. Narşərab uzun müddət qalacaqsa, günəş şüalarının bir başa şüşələrə təmas etməməsinə çalışmaq lazımdır.
  22. Qaranlıqda saxlamaq məsləhət görülür.
  23. Eyni zamanda sərin yerdə saxlamaq lazımdır

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.