Ördək dolması resepti

Toyuqlar 221 Son yeniləmə: Mar 23, 2020 Yaradilib: Mar 23, 2020
Ördək dolması resepti
  • Serves: -
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 56
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Ördəklərin üzərinə isti su tökün.
  2. Bir az gözləyin.
  3. Qaynar su töküldükdən sonra tüklər rahatlıqla çıxır.
  4. Bundan sonra ocaqda ördəyin qalan tüklərini yandırın.
  5. Bunu da təmizlədikdən sonra ördəyin qarnı açılır və təmizlənir.
  6. Sonra ördəyin cigərini təmizləyin.
  7. Təmizlədiyiniz ördəyi təmiz-təmiz yuyub suyunu axıtmaq üçün bir yerdən asın.
  8. Ördəyin suyu çəkildikdən sonra istiot, kəklikotu, duz qataraq ördəyin içinə və çölünə sürtərək ovxalayın. Bu proses bişirməzdən 12 saat əvvəl yerinə yetirilsə daha yaxşı olar.
  9. Dolmanın hazırlanması:↓
  10. İç plovu hazırlamaq üçün soğanları kiçik-kiçik doğrayın.
  11. Doğradığınız soğanları yağda qovurun.
  12. İstərsəniz cigərləri də kiçik-kiçik döğrayıb soğanın içində qovurun.
  13. Bibər tomatı və düyünü əlavə edin.
  14. Düyülər də qovruiduqdan sonra istiotu, duzu və 1 stəkan isti suyu əlavə edin.
  15. Düyüdən diri bir plov bişirin.
  16. Ördəyin içini plov ilə doldurun və qarnını tikin.
  17. Böyük bir qazanda dolan ördəkləri yağda qızardın.
  18. Bir az bibər tomatı əlavə edin.
  19. Ördəkləri tomatlı yağ ilə o üz bu üz qızardın.
  20. Ördəkləri qazana alın.
  21. Yarısına qədər isti su doldurun.
  22. Bir az duz atın.
  23. Qaynayan ördəyi daha 30 dəqiqə qədər bişirin.
  24. Bişən ördəkləri servis tabağına alın.
  25. İstərsəniz plovun üzərinə ətləri alaraq servis edin

Ördək dolması resepti



  • Serves: -
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 56
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Ördəklərin üzərinə isti su tökün.
  2. Bir az gözləyin.
  3. Qaynar su töküldükdən sonra tüklər rahatlıqla çıxır.
  4. Bundan sonra ocaqda ördəyin qalan tüklərini yandırın.
  5. Bunu da təmizlədikdən sonra ördəyin qarnı açılır və təmizlənir.
  6. Sonra ördəyin cigərini təmizləyin.
  7. Təmizlədiyiniz ördəyi təmiz-təmiz yuyub suyunu axıtmaq üçün bir yerdən asın.
  8. Ördəyin suyu çəkildikdən sonra istiot, kəklikotu, duz qataraq ördəyin içinə və çölünə sürtərək ovxalayın. Bu proses bişirməzdən 12 saat əvvəl yerinə yetirilsə daha yaxşı olar.
  9. Dolmanın hazırlanması:↓
  10. İç plovu hazırlamaq üçün soğanları kiçik-kiçik doğrayın.
  11. Doğradığınız soğanları yağda qovurun.
  12. İstərsəniz cigərləri də kiçik-kiçik döğrayıb soğanın içində qovurun.
  13. Bibər tomatı və düyünü əlavə edin.
  14. Düyülər də qovruiduqdan sonra istiotu, duzu və 1 stəkan isti suyu əlavə edin.
  15. Düyüdən diri bir plov bişirin.
  16. Ördəyin içini plov ilə doldurun və qarnını tikin.
  17. Böyük bir qazanda dolan ördəkləri yağda qızardın.
  18. Bir az bibər tomatı əlavə edin.
  19. Ördəkləri tomatlı yağ ilə o üz bu üz qızardın.
  20. Ördəkləri qazana alın.
  21. Yarısına qədər isti su doldurun.
  22. Bir az duz atın.
  23. Qaynayan ördəyi daha 30 dəqiqə qədər bişirin.
  24. Bişən ördəkləri servis tabağına alın.
  25. İstərsəniz plovun üzərinə ətləri alaraq servis edin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.