Pambıq çizkeyk resepti

Pambıq çizkeyk resepti

Desert 226 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 14, 2020
Pambıq çizkeyk resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Formanın dibinə perqament döşəyin. Kənarlarına da perqamenti elə yerləşdirin ki, formanın qırağından 5-6 sm hündür olsun (kağız rahat otursun deyə kərə yağı ilə yağlayın).
  2. Quru ərzağı - un, nişasta, qabartma tozu - qarışdırın.
  3. Yumurta ağlarını sarılarından ayırın. Yumurta ağlarını möhkəm çalın, 1 çimdik duz əlavə edin. Çalmağı dayandırmadan adi və vanilli şəkər tozunu əlavə edin, çalın.
  4. Başqa qabda krem-çiz, yağ, yumurta sarıları, süd, limon şirəsi və sedranı qarışdırın (çəngəllə, yaxud mikserlə çala bilərsiniz).
  5. Bu kütəni qarışdıra-qarışdıra quru ərzaq qarışığını əlavə edin.
  6. Çaldığınız yumurta ağlarını hissə-hissə əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək ehtiyatla qarışdırın.
  7. 150 dərəcə qızdırılmış sobada 90 dəqiqə bişirin. Bu müddət ərzində sobanın ağzını açmayın. (Çizkeykin üstü çatlamasın deyə onu su hamamında bişirmək daha yaxşıdır. Əgər formanın kənarları açılırsa, onu əvvəlcədən folqaya bükün (su keçirməsin). Təxminən 1.5 litr suyu qaynadın. Çizkeyk olan qabı daha iri formanın içinə qoyun, qaynar suyu 2-3 sm hündürlüyədək tökün).
  8. 90 dəqiqə sonra çizkeykin bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın. Bişibsə, sobanı söndürün, qapağını azca açıq qoyun və 30 dəqiqə müddətində çizkeyki sobadan çıxarmayın.
  9. Sonra çıxarıb tam soyudun. Bir gecə soyuducuda saxlasanız, lap əla olar.
  10. Çizkeyki şəkər pudrası, çalınmış qaymaq və meyvələrlə bəzəyə bilərsiniz

Pambıq çizkeyk resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: -
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Formanın dibinə perqament döşəyin. Kənarlarına da perqamenti elə yerləşdirin ki, formanın qırağından 5-6 sm hündür olsun (kağız rahat otursun deyə kərə yağı ilə yağlayın).
  2. Quru ərzağı - un, nişasta, qabartma tozu - qarışdırın.
  3. Yumurta ağlarını sarılarından ayırın. Yumurta ağlarını möhkəm çalın, 1 çimdik duz əlavə edin. Çalmağı dayandırmadan adi və vanilli şəkər tozunu əlavə edin, çalın.
  4. Başqa qabda krem-çiz, yağ, yumurta sarıları, süd, limon şirəsi və sedranı qarışdırın (çəngəllə, yaxud mikserlə çala bilərsiniz).
  5. Bu kütəni qarışdıra-qarışdıra quru ərzaq qarışığını əlavə edin.
  6. Çaldığınız yumurta ağlarını hissə-hissə əlavə edib eynicinsli kütlə alınanadək ehtiyatla qarışdırın.
  7. 150 dərəcə qızdırılmış sobada 90 dəqiqə bişirin. Bu müddət ərzində sobanın ağzını açmayın. (Çizkeykin üstü çatlamasın deyə onu su hamamında bişirmək daha yaxşıdır. Əgər formanın kənarları açılırsa, onu əvvəlcədən folqaya bükün (su keçirməsin). Təxminən 1.5 litr suyu qaynadın. Çizkeyk olan qabı daha iri formanın içinə qoyun, qaynar suyu 2-3 sm hündürlüyədək tökün).
  8. 90 dəqiqə sonra çizkeykin bişib-bişmədiyini kibrit çöpü ilə yoxlayın. Bişibsə, sobanı söndürün, qapağını azca açıq qoyun və 30 dəqiqə müddətində çizkeyki sobadan çıxarmayın.
  9. Sonra çıxarıb tam soyudun. Bir gecə soyuducuda saxlasanız, lap əla olar.
  10. Çizkeyki şəkər pudrası, çalınmış qaymaq və meyvələrlə bəzəyə bilərsiniz

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.