- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 31
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Pendirli poğaça resepti
- Serves: 4 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 31
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Geniş bir qabda poğaça xammalı – qatıq, ərinmiş kərv yağı, yumurta, şəkər tozu, duz və sirkə yaxşıca qarışdırılır.
-
- Bu qarışığa un və qabartma tozu da əlavə edilir. Poğaçanın xəmiri yaxşıca yoğrulur.
-
- Xəmir ələ yapışmayana qədər yoğrulur. Yumşaq bir xəmir əldə edilir.
- Bu yumşaq xəmir yarım saad dincəlməyə qoyulur. Ancaq istəsəniz xəmiri dincəlib acımasını gözləmədən də bir başa hazırlaya bilərsiniz.
- İçlik hazırlanması:↓
- İçlik hazırlamaq üçün bir qaba pendirler qoyulur. Şüyüd bol su ilə təmiz yuyulur. Təmiz yuyulan şüyüd qurulanır. Suyu qurulanan şüyüdlər, doğrama taxtası üzərində çox kiçik – kiçik doğranılır. İçlik pendiri əzilir. Üzərinə kiçik – kiçik doğranılmış şüyüdlər əlavə edilir. Pendir əzməsi ilə doğranmış şüyüd bir birinə qarışdırılır. İçlik hazırdır.
- Dincələn xəmirdən qozdan biraz böyük parçalar kəsilir. Bu kiçik xəmir kütlələri yumru formada açılır, içərisinə pendirli içliq qoyulur və xəmir bükülür.
- Xəmirin bükülən hissəsi alta gələcək şəkildə siniyə düzülür.
- Hazırladığımız yarımfabrikatların üzərinə qatıq sürülür və bir çəngəl vasitəsi ilə üzəri çizilir.
- Sonra ən üsttən biraz da çörəkotu və küncüt səpilir. Artıq bişirə bilərik.
- Fırın əvvəlcədən 180 dərəcəyə isidilir. Poğaçalar burada üzəri qızarana qədər bişirilir
Reseplər
Rəy bildir