Pendirli poğaça resepti

Börək 344 Son yeniləmə: Apr 13, 2020 Yaradilib: Apr 13, 2020
Pendirli poğaça resepti
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 31
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Geniş bir qabda poğaça xammalı – qatıq, ərinmiş kərv yağı, yumurta, şəkər tozu, duz və sirkə yaxşıca qarışdırılır.
  2. Bu qarışığa un və qabartma tozu da əlavə edilir. Poğaçanın xəmiri yaxşıca yoğrulur.
  3. Xəmir ələ yapışmayana qədər yoğrulur. Yumşaq bir xəmir əldə edilir.
  4. Bu yumşaq xəmir yarım saad dincəlməyə qoyulur. Ancaq istəsəniz xəmiri dincəlib acımasını gözləmədən də bir başa hazırlaya bilərsiniz.
  5. İçlik hazırlanması:↓
  6. İçlik hazırlamaq üçün bir qaba pendirler qoyulur. Şüyüd bol su ilə təmiz yuyulur. Təmiz yuyulan şüyüd qurulanır. Suyu qurulanan şüyüdlər, doğrama taxtası üzərində çox kiçik – kiçik doğranılır. İçlik pendiri əzilir. Üzərinə kiçik – kiçik doğranılmış şüyüdlər əlavə edilir. Pendir əzməsi ilə doğranmış şüyüd bir birinə qarışdırılır. İçlik hazırdır.
  7. Dincələn xəmirdən qozdan biraz böyük parçalar kəsilir. Bu kiçik xəmir kütlələri yumru formada açılır, içərisinə pendirli içliq qoyulur və xəmir bükülür.
  8. Xəmirin bükülən hissəsi alta gələcək şəkildə siniyə düzülür.
  9. Hazırladığımız yarımfabrikatların üzərinə qatıq sürülür və bir çəngəl vasitəsi ilə üzəri çizilir.
  10. Sonra ən üsttən biraz da çörəkotu və küncüt səpilir. Artıq bişirə bilərik.
  11. Fırın əvvəlcədən 180 dərəcəyə isidilir. Poğaçalar burada üzəri qızarana qədər bişirilir

Pendirli poğaça resepti



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 31
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Geniş bir qabda poğaça xammalı – qatıq, ərinmiş kərv yağı, yumurta, şəkər tozu, duz və sirkə yaxşıca qarışdırılır.
  2. Bu qarışığa un və qabartma tozu da əlavə edilir. Poğaçanın xəmiri yaxşıca yoğrulur.
  3. Xəmir ələ yapışmayana qədər yoğrulur. Yumşaq bir xəmir əldə edilir.
  4. Bu yumşaq xəmir yarım saad dincəlməyə qoyulur. Ancaq istəsəniz xəmiri dincəlib acımasını gözləmədən də bir başa hazırlaya bilərsiniz.
  5. İçlik hazırlanması:↓
  6. İçlik hazırlamaq üçün bir qaba pendirler qoyulur. Şüyüd bol su ilə təmiz yuyulur. Təmiz yuyulan şüyüd qurulanır. Suyu qurulanan şüyüdlər, doğrama taxtası üzərində çox kiçik – kiçik doğranılır. İçlik pendiri əzilir. Üzərinə kiçik – kiçik doğranılmış şüyüdlər əlavə edilir. Pendir əzməsi ilə doğranmış şüyüd bir birinə qarışdırılır. İçlik hazırdır.
  7. Dincələn xəmirdən qozdan biraz böyük parçalar kəsilir. Bu kiçik xəmir kütlələri yumru formada açılır, içərisinə pendirli içliq qoyulur və xəmir bükülür.
  8. Xəmirin bükülən hissəsi alta gələcək şəkildə siniyə düzülür.
  9. Hazırladığımız yarımfabrikatların üzərinə qatıq sürülür və bir çəngəl vasitəsi ilə üzəri çizilir.
  10. Sonra ən üsttən biraz da çörəkotu və küncüt səpilir. Artıq bişirə bilərik.
  11. Fırın əvvəlcədən 180 dərəcəyə isidilir. Poğaçalar burada üzəri qızarana qədər bişirilir

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.