Pendirli toyuq kotleti

Pendirli toyuq kotleti

Toyuqlar 126 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 14, 2020
Pendirli toyuq kotleti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 185
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Çəkilmiş toyuq və yaxud hinduşka ətinə sarımsaq, duz və istot əlavə edib, yaxşıca qarışdırın və kənara qoyun.
  2. Kotletlərin içliyini hazırlayın. Bunun üçün pendiri sürtgəcdən keçirib yağ və göyərtiylə qarışdırın. Alınan kütləni qoz boyda hissələrə ayırıb, uzunsov forma verin. Sonra bir qaba düzüb buzluqda 5-10 dəqiqə saxlayın ki, bir az bərkisinlər.
  3. Toyuq farşını kiçik hissələrə bölün. Hər hissəni yumrulayıb əlinizlə yastıladın. Ortasına yağlı-pendirli içlikdən qoyub, kotlet forması verin. Kotletin “divarları” kip olmalıdır ki, bişəndə içlik əriyib tavaya tökülməsin.
  4. Tavada 3-4 qaşıq duru yağ qızdırın. Kotletləri çörək ovuntusunda gəzdirib hər iki tərəfini qızardın. Od orta hərarətli olmalıdır ki, kotlet yanmasın və hər tərəfi eyni bişsin.
  5. Kotletin hər iki tərəfi qızardığında əgər kotletin içi hələ də bişməyibsə, tavaya bir-iki xörək qaşığı su əlavə edib, qapağını bağlayın və bir az da bişirin. Kotletlər yumuşaq və hər tərəfi bişmiş olacaq.
  6. Kotletləri tavadan çıxardıb dərhal süfrəyə verin

Pendirli toyuq kotleti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 185
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Çəkilmiş toyuq və yaxud hinduşka ətinə sarımsaq, duz və istot əlavə edib, yaxşıca qarışdırın və kənara qoyun.
  2. Kotletlərin içliyini hazırlayın. Bunun üçün pendiri sürtgəcdən keçirib yağ və göyərtiylə qarışdırın. Alınan kütləni qoz boyda hissələrə ayırıb, uzunsov forma verin. Sonra bir qaba düzüb buzluqda 5-10 dəqiqə saxlayın ki, bir az bərkisinlər.
  3. Toyuq farşını kiçik hissələrə bölün. Hər hissəni yumrulayıb əlinizlə yastıladın. Ortasına yağlı-pendirli içlikdən qoyub, kotlet forması verin. Kotletin “divarları” kip olmalıdır ki, bişəndə içlik əriyib tavaya tökülməsin.
  4. Tavada 3-4 qaşıq duru yağ qızdırın. Kotletləri çörək ovuntusunda gəzdirib hər iki tərəfini qızardın. Od orta hərarətli olmalıdır ki, kotlet yanmasın və hər tərəfi eyni bişsin.
  5. Kotletin hər iki tərəfi qızardığında əgər kotletin içi hələ də bişməyibsə, tavaya bir-iki xörək qaşığı su əlavə edib, qapağını bağlayın və bir az da bişirin. Kotletlər yumuşaq və hər tərəfi bişmiş olacaq.
  6. Kotletləri tavadan çıxardıb dərhal süfrəyə verin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.