Portağal sousunda Ördək

Portağal sousunda Ördək

Toyuqlar 452 Son yeniləmə: Nov 03, 2020 Yaradilib: Mar 14, 2020
Portağal sousunda Ördək
  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15-17 dəqiq
  • Kalori: 53
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Birinci sousu hazırlayaq. Portağalın şirəsini sıxırıq və dərin bir qazana tökürük. Bir portağalın qabığını rəndələyib sokun içinə tökürük. Bulyonu və ya suyu qazana əlavə edirik. Şəkər tozunu əlavə edirik. Orta atəşdə qaynayana kimi saxlayırıq. Qaynayan zaman atəşini lap az edirik və 30 dəqiqə ərzində bişiririk. Sous qatılaşmalıdır. Sonda içinə duz və istiot əlavə edirik.
  2. Ördək filesinin bir tərəfində dərini və əlbətdə dərisinin altında yağı olur. Bu dərini soymuruq, dərinin üstündən bıçaqla bir iki kəsik edirik. Hər iki tərəfdən duz və istiot vururuq.
  3. Tavaya fileni dəri olan tərəfdən qoyuruq. əlavə yağ bizə lazım olmayacaq, çünki özünüzdə görəcəksiz ki ördək özü nə gədər yağ buraxacaq. 10 dəqiqə ərzində çevirmədən qızardırıq. O zaman Medium Rare qızarması yani şəkildəki kimi yarı çiy olacaq. Bu cür sevmirsinizsə o zaman 15-17 dəqiqə qızardacaqsınız bu tərəfdən.
  4. Fileni çevirib 5 dəqiqə obiri tərəfdən qızardırsınız. Tam bişmiş istəyirsinizsə 10 dəqiqə.
  5. Bişmiş fileni kəsirik və portağal sousu ilə servis edirik.
  6. Ördəyin yağını atmırıq!!! Bizə başka yeməklərdə lazım olacaq

Portağal sousunda Ördək



  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15-17 dəqiq
  • Kalori: 53
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Birinci sousu hazırlayaq. Portağalın şirəsini sıxırıq və dərin bir qazana tökürük. Bir portağalın qabığını rəndələyib sokun içinə tökürük. Bulyonu və ya suyu qazana əlavə edirik. Şəkər tozunu əlavə edirik. Orta atəşdə qaynayana kimi saxlayırıq. Qaynayan zaman atəşini lap az edirik və 30 dəqiqə ərzində bişiririk. Sous qatılaşmalıdır. Sonda içinə duz və istiot əlavə edirik.
  2. Ördək filesinin bir tərəfində dərini və əlbətdə dərisinin altında yağı olur. Bu dərini soymuruq, dərinin üstündən bıçaqla bir iki kəsik edirik. Hər iki tərəfdən duz və istiot vururuq.
  3. Tavaya fileni dəri olan tərəfdən qoyuruq. əlavə yağ bizə lazım olmayacaq, çünki özünüzdə görəcəksiz ki ördək özü nə gədər yağ buraxacaq. 10 dəqiqə ərzində çevirmədən qızardırıq. O zaman Medium Rare qızarması yani şəkildəki kimi yarı çiy olacaq. Bu cür sevmirsinizsə o zaman 15-17 dəqiqə qızardacaqsınız bu tərəfdən.
  4. Fileni çevirib 5 dəqiqə obiri tərəfdən qızardırsınız. Tam bişmiş istəyirsinizsə 10 dəqiqə.
  5. Bişmiş fileni kəsirik və portağal sousu ilə servis edirik.
  6. Ördəyin yağını atmırıq!!! Bizə başka yeməklərdə lazım olacaq

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Aygun [email protected] Aygun

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.