- Serves: 7 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 4
- Bişmə vaxti: 3 saat
- Kalori: 310
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hazirlama qaydasi
Qabırğa dolması resepti
- Serves: 7 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 4
- Bişmə vaxti: 3 saat
- Kalori: 310
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Hazirlama qaydasi
- Düyünü yuyub süzün.
- Tavada kərə yağını əridib düyü və badamı qovurun.
- Qarışığın yarısını bir qaba alıb ayırın.
- Qalan qarışığa 1 stəkan su əlavə edib , düyülər bişənə qədər bişirin.
- Plov soyuyunca pul bibər, duz, istiot, cəfəri, reyhan və ayırdığınız düyülü qarışımı əlavə edib qarışdırın.
- Qabırğanı plovla doldurub sağlam bir iplə tikin.
- Qabırğa dolmasını böyük bir metal süzgəcə yerləşdirin və uyğun bir qapaqla örtün.
- Süzgəci içində su olan bir qazanın üzərinə yerləşdirin(su süzgəcə dəyməsin).
- Buxarda 3 saat bişirin.
- Bibər tomatına istiot və çox az bir su əlavə edib qarışdırın.
- Qabırğa dolmasını fırın tabağına alıb tomatı üzərinə yaxın.
- 190-200 dərəcəyə qədər qızdırılmış fırında üzəri qızarana qədər 20 dəqiqə bişirib servis edin
Reseplər
Rəy bildir