- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1 saat
- Bişmə vaxti: 2-3 dəqiqə
- Kalori: 210
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.
- Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.
- Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.
- Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır
Qarğıdalı unundan tortilya
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1 saat
- Bişmə vaxti: 2-3 dəqiqə
- Kalori: 210
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Böyük bir qabda qarğıdalı unu su ilə qarışdırılır. Barmaqlara yapışmayan yumşaq xəmir hazırlamaq. Əgər xəmir çox yapışqan alınmışsa, bir az da un əlavə etmək lazımdır, əgər əksinə, çox quru alınmışsa - su əlavə edin.
- Xəmirdən top düzəldin, onu dəsmalla örtün və 10 dəqiqə dincə qoyun.
- Xəmiri 10 bərabər hissəyə bölün, hər birindən top düzəldin, 15 sm diametri olan yumru kökələr yayın.
- Quru tavada, orta odda hər iki tərəfdən 2-3 dəqiqə, tünd ləkələr əmələ gələnə qədər bişirin. Kökə köpsə, onu digər tava ilə basmaq lazımdır.Bu cür bişirilmiş tortilyaları istiliyi saxlamaları üçün və qurumamaları üçün kətan salfetə bükmək lazımdır
Reseplər
Rəy bildir