Qırma börək resepti

Börək 94 Son yeniləmə: Mar 03, 2020 Yaradilib: Mar 03, 2020
Qırma börək resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Cəfərini yuyub təmizlədikdən sonra incə-incə doğrayın.
  2. Doğradığınız cəfəriləri şor ilə qarışdırın.
  3. Duzuna diqqət edin .
  4. Digər yanda isə qatığı, yumurta və duru yağı bir çırpma teli vasitəsi ilə çırpıb qarışdırın.
  5. Yuxaları düzgün bir yerdə sərin.
  6. Əvvəlcə qatıqlı qarışımı bir-iki qaşıq ölçüsündə yuxanın üzərinə sürtün.
  7. Bundan sonra isə cəfəri və şor qarışımını yuxanın üzərinə yayın.
  8. Yuxaların iki qarşılıqlı ucunu bir birinin üzərinə gələcək şəkildə qapadın.
  9. Ardından iki ucundan büzün.
  10. Büzülən yuxalar 5-6 barmaq qalınlığında bıçaqla kəsin.
  11. Altı azca yağlanmış bir fırın sinisinə yığın.
  12. Bir-birinə yanaşı şəkildə içi dolu yuxalar alınır.
  13. Üzərlərinə qatıqlı xərcdən qaşıq yarımıyla gəzdin.
  14. Hətta üzəri üçün olan qarışıma bir az daha qatıq əlavə edin ki, qızardığında yumşaq və gözəl görünən, yumşaq bir börək əldə edə biləsiniz.
  15. Üzərinə küncüt gəzdirərək, alt -üst qızarması üçün fırına verin.
  16. Çıxartdıqdan sonra üzərinə barmağın uçlarıyla su səpərək bir bezlə üzərini örtüb bir sürə dincə qoyun.
  17. Bununla da börəyiniz qurumadan, yumşaq bir hal almış olur

Qırma börək resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Cəfərini yuyub təmizlədikdən sonra incə-incə doğrayın.
  2. Doğradığınız cəfəriləri şor ilə qarışdırın.
  3. Duzuna diqqət edin .
  4. Digər yanda isə qatığı, yumurta və duru yağı bir çırpma teli vasitəsi ilə çırpıb qarışdırın.
  5. Yuxaları düzgün bir yerdə sərin.
  6. Əvvəlcə qatıqlı qarışımı bir-iki qaşıq ölçüsündə yuxanın üzərinə sürtün.
  7. Bundan sonra isə cəfəri və şor qarışımını yuxanın üzərinə yayın.
  8. Yuxaların iki qarşılıqlı ucunu bir birinin üzərinə gələcək şəkildə qapadın.
  9. Ardından iki ucundan büzün.
  10. Büzülən yuxalar 5-6 barmaq qalınlığında bıçaqla kəsin.
  11. Altı azca yağlanmış bir fırın sinisinə yığın.
  12. Bir-birinə yanaşı şəkildə içi dolu yuxalar alınır.
  13. Üzərlərinə qatıqlı xərcdən qaşıq yarımıyla gəzdin.
  14. Hətta üzəri üçün olan qarışıma bir az daha qatıq əlavə edin ki, qızardığında yumşaq və gözəl görünən, yumşaq bir börək əldə edə biləsiniz.
  15. Üzərinə küncüt gəzdirərək, alt -üst qızarması üçün fırına verin.
  16. Çıxartdıqdan sonra üzərinə barmağın uçlarıyla su səpərək bir bezlə üzərini örtüb bir sürə dincə qoyun.
  17. Bununla da börəyiniz qurumadan, yumşaq bir hal almış olur

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.