Sırdaq resepti

Sırdaq resepti

Fast food 387 Son yeniləmə: Nov 04, 2020 Yaradilib: Jan 12, 2020
Sırdaq resepti
  • Serves: -
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20 dəqiqə
  • Kalori: -
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Badımcanları dörd hissəyə elə ayırın ki, üst hissələri bütöv qalsın. Duzlayın və 2-3 saatlıq bir qırağa qoyun ki, suyunu çıxarsın.İndi yüksək atəşki ocaqda bitki yağında badımcanları elə qızardın ki, hər tərəfi, eyni zamanda içi tam qızarsın. Yağı atmayın, badımcanları isə qazana bir qat olaraq düzün. Üstünə 2-3 diş sarımsaq doğrayın.Pomidorları doğrayın və badımcanların üstünə yerləşdirin. Qalan sarımsaqları da üzərinə əlavə edin. Badımcanları qızartdığınız yağı da tökün. Pomidorların üzərinə xırdalanmış göyərtiləri qoyun. Qazanı asta ocağa qoyun və 2-3 saat bişirin.Sırdağı qarnir və əsas yemək kimi, soyuq və ya isti halda vermək olar.Badımcanlar mədə-bağırsaq yollarının sekresiyasını stimullaşdıran selüloz və üzvi turşularla zəngindir. Bununla bərabər qanda xolesterin miqdarı çox azalır - bəzi hallarda 40%-dək. Bu da badımcanın ən əsas keyfiyyətlərindən biridir.

Sırdaq resepti



  • Serves: -
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20 dəqiqə
  • Kalori: -
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Badımcanları dörd hissəyə elə ayırın ki, üst hissələri bütöv qalsın. Duzlayın və 2-3 saatlıq bir qırağa qoyun ki, suyunu çıxarsın.İndi yüksək atəşki ocaqda bitki yağında badımcanları elə qızardın ki, hər tərəfi, eyni zamanda içi tam qızarsın. Yağı atmayın, badımcanları isə qazana bir qat olaraq düzün. Üstünə 2-3 diş sarımsaq doğrayın.Pomidorları doğrayın və badımcanların üstünə yerləşdirin. Qalan sarımsaqları da üzərinə əlavə edin. Badımcanları qızartdığınız yağı da tökün. Pomidorların üzərinə xırdalanmış göyərtiləri qoyun. Qazanı asta ocağa qoyun və 2-3 saat bişirin.Sırdağı qarnir və əsas yemək kimi, soyuq və ya isti halda vermək olar.Badımcanlar mədə-bağırsaq yollarının sekresiyasını stimullaşdıran selüloz və üzvi turşularla zəngindir. Bununla bərabər qanda xolesterin miqdarı çox azalır - bəzi hallarda 40%-dək. Bu da badımcanın ən əsas keyfiyyətlərindən biridir.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Ayten [email protected] Ayten

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.