- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 10 dəqiqə
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: -
- Çətinlik:
Asand
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Hil dənələrini aralayıb içinin buğdalarını çıxarın.
- Mixəklərin başını, dənəvər istiotları və darçın budağını əzin.
- Təzə zəncəfil kökünü yuyun, qabığını təmizləyib sürtgəcdən keçirin, yaxud xırda doğrayın.
- Südü qızdırın. Qaynara düşəndə ədviyyatları: yaşıl və qara hili, mixəyi, ağ istiotu, darçını, muskat cevizini və sürgəcdən keçirilmiş zəncəfil kökünü əlavə edin. Vam odda 1-2 dəqiqə bişirin.
- Qara çayı ayrıca dəmləyin.
- Fincanın 1/3-nə qara çay, bunun üzərinə ədviyyatlı südü çaysüzəndən süzün. İstəyə görə şəkər tozu və ya bal əlavə edə bilərsiniz.
- Əgər ballı masala içmək niyyətiniz varsa, o zaman çayın azca soyumasını gözləyin, sonra balı əlavə edin ki, onun keyfiyyəti itməsin.
Südlü masala resepti
- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 10 dəqiqə
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: -
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Hil dənələrini aralayıb içinin buğdalarını çıxarın.
- Mixəklərin başını, dənəvər istiotları və darçın budağını əzin.
- Təzə zəncəfil kökünü yuyun, qabığını təmizləyib sürtgəcdən keçirin, yaxud xırda doğrayın.
- Südü qızdırın. Qaynara düşəndə ədviyyatları: yaşıl və qara hili, mixəyi, ağ istiotu, darçını, muskat cevizini və sürgəcdən keçirilmiş zəncəfil kökünü əlavə edin. Vam odda 1-2 dəqiqə bişirin.
- Qara çayı ayrıca dəmləyin.
- Fincanın 1/3-nə qara çay, bunun üzərinə ədviyyatlı südü çaysüzəndən süzün. İstəyə görə şəkər tozu və ya bal əlavə edə bilərsiniz.
- Əgər ballı masala içmək niyyətiniz varsa, o zaman çayın azca soyumasını gözləyin, sonra balı əlavə edin ki, onun keyfiyyəti itməsin.
Reseplər
Rəy bildir