- Serves: 15 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 56
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Su şəffaf olana qədər düyünü yuyun.
- Düyüyə su tökün və 30 dəqiqə saxlayın. Düyünü ovucunuzla suda bir neçə dəfə yuyun, nişastası təmizlənənə qədər suyu bir neçə dəfə dəyişin.
- Sousu hazırlayın: 4 yemək qaşığı düyü sirkəsi, 2 yemək qaşığı şəkər, 1 çay qaşığı duz.
- Sousu qarışdırın, içliyi - balıq, pendir və xiyarı (və ya avokado) ağ toyuğ əti və ya istədiyiniz başqa inqrediyentləri doğrayın.
- Düyüyə su tökün (1 litr suya 500 qram düyü), qaynadın və altını qısın. Qapağını açmadan, qısıq ocaqda bişirin. Təxminən 20 dəqiqədən sonra altını söndürün və soyumağa buraxın.
- Xalçanı götürün, nori yarpağını və düyünü üzərinə qoyun və mütləq üzərinə düyü qoyulmamış 2-3 santimetrlik yer saxlayın (özünüzə yaxın tərəfdən).
- İçliyi yarpağın ortasına və kənarlara yaxın qoyun. Xalçanı digər tərəfindən özünüzə tərəf bükməyə başlayın.
- Norini son dəfə bükürük və kənarlarında boş olan hissələr (içliksiz və düyüsüz) rollu sararaq açılmasına və dağılmasına imkan vermir. Xalçanı bir daha sıxın və rolla son formasını verin.
- Alınan "kolbasanı" eyni böyüklükdə dilimlərə bölün. Sizin istədiyiniz dilimin böyüklüyündən asılı olaraq bir "kolbasadan" 6-12 roll almaq olar.
Suşi resepti
- Serves: 15 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: -
- Kalori: 56
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Su şəffaf olana qədər düyünü yuyun.
- Düyüyə su tökün və 30 dəqiqə saxlayın. Düyünü ovucunuzla suda bir neçə dəfə yuyun, nişastası təmizlənənə qədər suyu bir neçə dəfə dəyişin.
- Sousu hazırlayın: 4 yemək qaşığı düyü sirkəsi, 2 yemək qaşığı şəkər, 1 çay qaşığı duz.
- Sousu qarışdırın, içliyi - balıq, pendir və xiyarı (və ya avokado) ağ toyuğ əti və ya istədiyiniz başqa inqrediyentləri doğrayın.
- Düyüyə su tökün (1 litr suya 500 qram düyü), qaynadın və altını qısın. Qapağını açmadan, qısıq ocaqda bişirin. Təxminən 20 dəqiqədən sonra altını söndürün və soyumağa buraxın.
- Xalçanı götürün, nori yarpağını və düyünü üzərinə qoyun və mütləq üzərinə düyü qoyulmamış 2-3 santimetrlik yer saxlayın (özünüzə yaxın tərəfdən).
- İçliyi yarpağın ortasına və kənarlara yaxın qoyun. Xalçanı digər tərəfindən özünüzə tərəf bükməyə başlayın.
- Norini son dəfə bükürük və kənarlarında boş olan hissələr (içliksiz və düyüsüz) rollu sararaq açılmasına və dağılmasına imkan vermir. Xalçanı bir daha sıxın və rolla son formasını verin.
- Alınan "kolbasanı" eyni böyüklükdə dilimlərə bölün. Sizin istədiyiniz dilimin böyüklüyündən asılı olaraq bir "kolbasadan" 6-12 roll almaq olar.
Reseplər
Rəy bildir