tost çörək resepti

Çörək 68 Son yeniləmə: Apr 11, 2020 Yaradilib: Apr 11, 2020
tost çörək resepti
  • Serves: 1 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 60 dəqiqə
  • Kalori: 34
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əvvəlcədən maya üçün 20 qram maya 60 qram un və 60 qram su ilə qarışdırılır.
  2. Digər tərəfdən 55 qram su qaynadılır, içinə 55 qram un əlavə edilir və alt dərhal bağlanır və yaxşı qarışdırılır. Xəmir hazırlanır və maya hazır olana qədər uzanır və otaq temperaturunda saxlanılır.
  3. Bütün maddələr kiçikdir və qaba atılır və mayaya əlavə edilir və yoğurulur. 4-5 saatdan sonra dəyənək şəklində yuvarlanır və dəyənək çörək qəlibinə verilir.
  4. Sonra, dəyənək qəlibdə ikiqat artana qədər fermentasiya edilir.
  5. Yoğurduqdan 5 - 5 saat sonra yoğurma qabı ilə dolabın içinə qoyub ertəsi gün otaq istiliyinə gəldikdə şəkilləndirə bilərsiniz, dəyənəyi qəlibə atın, qalxana qədər kənarda gözləyin və bişirin.
  6. 180 dərəcədə bişirilir. Şəkildə kalıp ölçüsü 20 × 12 × 8. Yeməyinizdən zövq alın.

tost çörək resepti



  • Serves: 1 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 60 dəqiqə
  • Kalori: 34
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əvvəlcədən maya üçün 20 qram maya 60 qram un və 60 qram su ilə qarışdırılır.
  2. Digər tərəfdən 55 qram su qaynadılır, içinə 55 qram un əlavə edilir və alt dərhal bağlanır və yaxşı qarışdırılır. Xəmir hazırlanır və maya hazır olana qədər uzanır və otaq temperaturunda saxlanılır.
  3. Bütün maddələr kiçikdir və qaba atılır və mayaya əlavə edilir və yoğurulur. 4-5 saatdan sonra dəyənək şəklində yuvarlanır və dəyənək çörək qəlibinə verilir.
  4. Sonra, dəyənək qəlibdə ikiqat artana qədər fermentasiya edilir.
  5. Yoğurduqdan 5 - 5 saat sonra yoğurma qabı ilə dolabın içinə qoyub ertəsi gün otaq istiliyinə gəldikdə şəkilləndirə bilərsiniz, dəyənəyi qəlibə atın, qalxana qədər kənarda gözləyin və bişirin.
  6. 180 dərəcədə bişirilir. Şəkildə kalıp ölçüsü 20 × 12 × 8. Yeməyinizdən zövq alın.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az nahidroot@gmail.com Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.