Turşu-qovurma plov

Turşu-qovurma plov

Quru yemək 167 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 10, 2020
Turşu-qovurma plov
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Qoyun əti tikələrə bölünür, yağ içində qovrulur və üstünə bir az bulyon, ya da isti su tökülüb hazır olunca bişirilir. Ayrıca tavada yağda soğan qızardılır, üstünə sarıkök tökülür. Albuxara, qaysı qurusu əvvəlcə soyuq suda, sonra isti suda yuyulur, şabalıd çərtilir, duzlu suda bir az bişirilib qabıqdan çıxarılır.
  2. Hər şey hazır olduqdan sonra qazana lay-lay ət, yağ-soğan, albuxara, qaysı qurusu, şabalıd tökülür. Ətdən qalan bulyondan bir az əlavə edilib vam xodda bişirilir.
  3. Düyüdən plov bişirilir və süfrəyə veriləndə böyük plov çəkilir, turşu-qovurma da ayrıca boşqablarda süfrəyə verilir

Turşu-qovurma plov



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 190
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Qoyun əti tikələrə bölünür, yağ içində qovrulur və üstünə bir az bulyon, ya da isti su tökülüb hazır olunca bişirilir. Ayrıca tavada yağda soğan qızardılır, üstünə sarıkök tökülür. Albuxara, qaysı qurusu əvvəlcə soyuq suda, sonra isti suda yuyulur, şabalıd çərtilir, duzlu suda bir az bişirilib qabıqdan çıxarılır.
  2. Hər şey hazır olduqdan sonra qazana lay-lay ət, yağ-soğan, albuxara, qaysı qurusu, şabalıd tökülür. Ətdən qalan bulyondan bir az əlavə edilib vam xodda bişirilir.
  3. Düyüdən plov bişirilir və süfrəyə veriləndə böyük plov çəkilir, turşu-qovurma da ayrıca boşqablarda süfrəyə verilir

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.