Tutmac-sorbasi

Suplar 76 Son yeniləmə: Oct 03, 2020 Yaradilib: Oct 03, 2020
Tutmac-sorbasi
  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 150
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. 1 yumurta, duz, un və ala bildiyi qədər su götürülərək xəmir yoğrulur. 5-10 dəqiqə saxladıqdan sonra xəmirin dörddə biri ayrılır. Qalan xəmir 2 mm qalınlığında açılır. 1 sm zolaqlar halında kəsilir. Zolaqların bir neçəsi üst-üstə qoyularaq eninə 1 sm ara ilə kəsilir. Qiyməyə duz əlavə edilərək yoğrulur. Fındıq böyüklüyündə küftələr hazırlanır. Ayrılan xəmir qələm şəklində yuvarlanır. İncə-incə kəsilərək yağda qızardılır.
  2. atığa 1 yumurta və 1 qaşıq un qoyularaq möhkəm çırpılır. Qazana su və duz əlavə edilib qaynadılır. Qaynayan suya əvvəlcə küftələr atılır.
  3. Küftələrin bişməsinə yaxın kəsilmiş xəmirlər qatılaraq qaynadılır. Çırpılan qatığa şorbanın suyundan əlavə edilərək qarışdırılır. Yavaş-yavaş şorbaya tökülərək qaynayana qədər qarışdırılır. Soğan doğranıb yağda saralana qədər qovrulur. Nanə və pul bibər əlavə edilib şorbanın üzərinə tökülür. Ocaqdan alınır. Qızardılmış xəmirlərlə bərabər isti halda servis edilıir

Tutmac-sorbasi



  • Serves: 2 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
  • Kalori: 150
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. 1 yumurta, duz, un və ala bildiyi qədər su götürülərək xəmir yoğrulur. 5-10 dəqiqə saxladıqdan sonra xəmirin dörddə biri ayrılır. Qalan xəmir 2 mm qalınlığında açılır. 1 sm zolaqlar halında kəsilir. Zolaqların bir neçəsi üst-üstə qoyularaq eninə 1 sm ara ilə kəsilir. Qiyməyə duz əlavə edilərək yoğrulur. Fındıq böyüklüyündə küftələr hazırlanır. Ayrılan xəmir qələm şəklində yuvarlanır. İncə-incə kəsilərək yağda qızardılır.
  2. atığa 1 yumurta və 1 qaşıq un qoyularaq möhkəm çırpılır. Qazana su və duz əlavə edilib qaynadılır. Qaynayan suya əvvəlcə küftələr atılır.
  3. Küftələrin bişməsinə yaxın kəsilmiş xəmirlər qatılaraq qaynadılır. Çırpılan qatığa şorbanın suyundan əlavə edilərək qarışdırılır. Yavaş-yavaş şorbaya tökülərək qaynayana qədər qarışdırılır. Soğan doğranıb yağda saralana qədər qovrulur. Nanə və pul bibər əlavə edilib şorbanın üzərinə tökülür. Ocaqdan alınır. Qızardılmış xəmirlərlə bərabər isti halda servis edilıir

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.