- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 150
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Tutmac-sorbasi
- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 15 dəqiqə
- Kalori: 150
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- 1 yumurta, duz, un və ala bildiyi qədər su götürülərək xəmir yoğrulur. 5-10 dəqiqə saxladıqdan sonra xəmirin dörddə biri ayrılır. Qalan xəmir 2 mm qalınlığında açılır. 1 sm zolaqlar halında kəsilir. Zolaqların bir neçəsi üst-üstə qoyularaq eninə 1 sm ara ilə kəsilir. Qiyməyə duz əlavə edilərək yoğrulur. Fındıq böyüklüyündə küftələr hazırlanır. Ayrılan xəmir qələm şəklində yuvarlanır. İncə-incə kəsilərək yağda qızardılır.
- atığa 1 yumurta və 1 qaşıq un qoyularaq möhkəm çırpılır. Qazana su və duz əlavə edilib qaynadılır. Qaynayan suya əvvəlcə küftələr atılır.
- Küftələrin bişməsinə yaxın kəsilmiş xəmirlər qatılaraq qaynadılır. Çırpılan qatığa şorbanın suyundan əlavə edilərək qarışdırılır. Yavaş-yavaş şorbaya tökülərək qaynayana qədər qarışdırılır. Soğan doğranıb yağda saralana qədər qovrulur. Nanə və pul bibər əlavə edilib şorbanın üzərinə tökülür. Ocaqdan alınır. Qızardılmış xəmirlərlə bərabər isti halda servis edilıir
Reseplər
Rəy bildir