- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 81
- Çətinlik:
Orta
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Balığı təmizləyin, baş və quyruq hissələrini qazana qoyun, 25-30 dəqiqə bişirin, bulyonu süzün. (Baş və quyruqları ata bilərsiniz.)
- 2. Balığı tikələrə doğrayın.
- Soğanı xırda doğrayın, kökü sürtgəcdən keçirin, yağda bir qədər qızardın.
- Süzülmüş bulyonu odun üzərinə qoyun, qaynamağa başlayanda kub şəklində doğranmış kartof, duz, toz istiot əlavə edin.
- Kartof qaynamağa başlayanda, balıq əlavə edin, 15 dəqiqə qaynadın.
- Kök və soğanı əlavə edin, 5-7 dəqiqə qaynadın.
- Dəfnə yarpağı, qara yumru istiot əlavə edin, 1-2 dəqiqədən sonra odun üzərindən götürün.
- Masaya verəndə üzərinə göyərti səpin
Uxa (balıq şorbası)
- Serves: 5 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
- Kalori: 81
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Balığı təmizləyin, baş və quyruq hissələrini qazana qoyun, 25-30 dəqiqə bişirin, bulyonu süzün. (Baş və quyruqları ata bilərsiniz.)
- 2. Balığı tikələrə doğrayın.
- Soğanı xırda doğrayın, kökü sürtgəcdən keçirin, yağda bir qədər qızardın.
- Süzülmüş bulyonu odun üzərinə qoyun, qaynamağa başlayanda kub şəklində doğranmış kartof, duz, toz istiot əlavə edin.
- Kartof qaynamağa başlayanda, balıq əlavə edin, 15 dəqiqə qaynadın.
- Kök və soğanı əlavə edin, 5-7 dəqiqə qaynadın.
- Dəfnə yarpağı, qara yumru istiot əlavə edin, 1-2 dəqiqədən sonra odun üzərindən götürün.
- Masaya verəndə üzərinə göyərti səpin
Reseplər
Rəy bildir