- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 4-5 dəqiqə
- Kalori: 65
- Çətinlik:
Orta
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
Vareniki
- Serves: 2 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 4-5 dəqiqə
- Kalori: 65
- Çətinlik:
Orta
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Yumurtanı əl çırpanı ilə biraz çalırıq. İçinə xama əlabə edirik və yaxşı qarışdırırıq. Bitki yağı tökürük, biraz duz səpirik. Qarışdırırıq.
- ələnmiş unu çay sodası ilə qarışdırırıq və yavaş yavaş əlavə edirik. Xəmir yoğururuq.
- Qabdan xəmiri masaya qoyun və masanın üstündə 10 dəqiqə ərzində yoğurmağa davam edin. Çox un doldurmayın. Yoğurmağı bitirəndə xəmir ələ yapışnamalıdır.
- Hazır xəmiri 1 saat bağlı şəkildə saxlayırıq.
- Bu vaxtı içliyi hazırlayaq. Kartofu qabığından soyub duzdu suda bişiririk. Soğanı xırda doğrayıb tavada bitki yağında qızardırıq.
- Hazır kartofu əzib içinə qızarmış soğan əlavə edirik.
- Biraz kərə yağı əlavə edirik və yaxşı qarışdırırıq.
- Hazır xəmiri kündələrə ayırıb yayırıq. Stakanın ağzı ilə kəsirik. İçinə 1 ç.q. içlik qoyuruq və uclarını sıx bağlayırıq.
- Hazır varenikləri qaynar suda 4-5 dəqiqə bişiririk.
- Üstünə qoymaq üçün ayrıca soğan qızardılır. Süfrəyə xama ilə verilir
Reseplər
Rəy bildir