Vatruşka resepti

Vatruşka resepti

Şirniyyat 145 Son yeniləmə: Nov 02, 2020 Yaradilib: Oct 16, 2020
Vatruşka resepti
  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 100
  • Çətinlik: Asand
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kəsmik hazırlamaq üçün əvvəlcə südü qazana töküb qaynadın, sonra qaynar südə qatığı əlavə edib qarışdırın və bir az gözləyin. 5-6 dəqiqə içində süddə dənəvər çəkildə kəsmik ayrılmağa başlayacaq.
  2. əsmik tam ayrılanda süzgəc qaşığı ilə kəsmiyi yığın.və tənzif və ya təmiz nazik parça üzərinə töküb artıq suyunu süzün. Tənzifdə çox saxlasanız kəsmiyiniz quru alınacaq. 5-10 dəqiqə saxlasanız yumşaq, daha sulu olacaq. İstəyinizə uyğun quruluq alınanda kəsmiyi qaba yığın və istədiyiniz kimi istifadə edin.
  3. Kəsmik süddən bu şəkildə ayrılır.Artıq qalan suyu isə atmayın, tərkibi çox xeyirlidir. Bu sudan xəmir yoğurmaq üçün istifadə edə bilərsiz. Çörək, bulki, blini və s. xəmirinə istifadə etsəniz həm dadlı, həm də xeyirli olar.
  4. İndi isə vatrushkaları hazırlayaq. Əvvəlcə içlik hazırlayaq.İçlik üçün lazım olan bütün ərzaqları bir qaba töküb yaxşı qarışdırın.
  5. Xəmiri yoğurmaq üçün ilıq suya mayanı və şəkəri töküb mayanın köpməyini gözləyin. Unun içinə çuxur kimi açıb yumurtaları, duz , yağı, köpmüş maya qarışığını əlavə edib suyu az az tökərək xəmir yoğurun. Xəmir ələ yapışmayan, yumşaq olmalıdır.
  6. Xəmiri bir qaba qoyub üstünü örtüb 1-2 saat isti yerdə mayalandırın.
  7. Sonra xəmiri kiçik kündələrə ayırın.Soba qabını yağlayın və kündələri əlinizlə yastılayıb qaba düzün. Üzərini örtüb 20 dəqiqə saxlayın.
  8. Sonra kündələrin üzərinə stəkanın altı ilə belə çuxurlar açın və yumurta çəkin.
  9. Bu çuxurlara kəsmikli içlikdən qoyun.Və 190 dərəcədə 30 dəqiqə üzəri qızarana kimi bişirin.

Vatruşka resepti



  • Serves: 5 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 100
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Kəsmik hazırlamaq üçün əvvəlcə südü qazana töküb qaynadın, sonra qaynar südə qatığı əlavə edib qarışdırın və bir az gözləyin. 5-6 dəqiqə içində süddə dənəvər çəkildə kəsmik ayrılmağa başlayacaq.
  2. əsmik tam ayrılanda süzgəc qaşığı ilə kəsmiyi yığın.və tənzif və ya təmiz nazik parça üzərinə töküb artıq suyunu süzün. Tənzifdə çox saxlasanız kəsmiyiniz quru alınacaq. 5-10 dəqiqə saxlasanız yumşaq, daha sulu olacaq. İstəyinizə uyğun quruluq alınanda kəsmiyi qaba yığın və istədiyiniz kimi istifadə edin.
  3. Kəsmik süddən bu şəkildə ayrılır.Artıq qalan suyu isə atmayın, tərkibi çox xeyirlidir. Bu sudan xəmir yoğurmaq üçün istifadə edə bilərsiz. Çörək, bulki, blini və s. xəmirinə istifadə etsəniz həm dadlı, həm də xeyirli olar.
  4. İndi isə vatrushkaları hazırlayaq. Əvvəlcə içlik hazırlayaq.İçlik üçün lazım olan bütün ərzaqları bir qaba töküb yaxşı qarışdırın.
  5. Xəmiri yoğurmaq üçün ilıq suya mayanı və şəkəri töküb mayanın köpməyini gözləyin. Unun içinə çuxur kimi açıb yumurtaları, duz , yağı, köpmüş maya qarışığını əlavə edib suyu az az tökərək xəmir yoğurun. Xəmir ələ yapışmayan, yumşaq olmalıdır.
  6. Xəmiri bir qaba qoyub üstünü örtüb 1-2 saat isti yerdə mayalandırın.
  7. Sonra xəmiri kiçik kündələrə ayırın.Soba qabını yağlayın və kündələri əlinizlə yastılayıb qaba düzün. Üzərini örtüb 20 dəqiqə saxlayın.
  8. Sonra kündələrin üzərinə stəkanın altı ilə belə çuxurlar açın və yumurta çəkin.
  9. Bu çuxurlara kəsmikli içlikdən qoyun.Və 190 dərəcədə 30 dəqiqə üzəri qızarana kimi bişirin.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Chef.az [email protected] Chef.az

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.