Xırt-xırt börək resepti

Xırt-xırt börək resepti

Börək 197 Son yeniləmə: Jan 17, 2021 Yaradilib: Jan 17, 2021
Xırt-xırt börək resepti
  • Serves: 12 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 15 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
  • Kalori: 110
  • Çətinlik: Asand
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əvvəlcə kiçik qazanda kərə yağını əridin.Əriyən kərə yağını bir kənarda 5 dəqiqə soyumağa qoyun.
  2. İçliyi hazırlamaq üçün ispanaq yarpaqlarını incə-incə doğrayın.
  3. Göbələkləri rəndələyin.Bir qabda içlik üçün olan ərzaqları və ədviyyatları əzmədən qarışdırın.
  4. Soyuyan kərə yağına yumurta sarısını əlavə edib fırça ilə qarışdırın.
  5. 2 yarpaq börəklik yuxaların ucları bir- birinə dəyəcək şəkildə dəzgaha alın.
  6. Uclarını yapışdırmaq üçün fırça yardımı ilə kərə yağı sürtün.Yuxaların ortalarını da fırça ilə çox az süd sürtün.
  7. İçlik üçün olan ərzaqları yuxanın uç hissəsinə yerləşdirin.Üzərinə barmaq şəklində kəsilmiş pendirləri əlavə edib rulon halında bükün.Rulonu bıçaq ilə 4 bərabər parçaya kəsin.Yağlı kağız sərilmiş siniyə düzün.
  8. Ərzaqlar bitənə qədər bu işləmi davam etdirin.Sinidəki börəklərin üzərinə kərə yağı qarışımını fırça ilə sürtün.
  9. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada altlı-üstlü olaraq 10-15 dəqiqə bişirin.
  10. Sobadan çıxdıqdan sonra 5 dəqiqə dincəl qoyun və bir az soyuduqdan sonra servis edin

Xırt-xırt börək resepti



  • Serves: 12 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 15 dəqiqə
  • Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
  • Kalori: 110
  • Çətinlik: Asand

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Əvvəlcə kiçik qazanda kərə yağını əridin.Əriyən kərə yağını bir kənarda 5 dəqiqə soyumağa qoyun.
  2. İçliyi hazırlamaq üçün ispanaq yarpaqlarını incə-incə doğrayın.
  3. Göbələkləri rəndələyin.Bir qabda içlik üçün olan ərzaqları və ədviyyatları əzmədən qarışdırın.
  4. Soyuyan kərə yağına yumurta sarısını əlavə edib fırça ilə qarışdırın.
  5. 2 yarpaq börəklik yuxaların ucları bir- birinə dəyəcək şəkildə dəzgaha alın.
  6. Uclarını yapışdırmaq üçün fırça yardımı ilə kərə yağı sürtün.Yuxaların ortalarını da fırça ilə çox az süd sürtün.
  7. İçlik üçün olan ərzaqları yuxanın uç hissəsinə yerləşdirin.Üzərinə barmaq şəklində kəsilmiş pendirləri əlavə edib rulon halında bükün.Rulonu bıçaq ilə 4 bərabər parçaya kəsin.Yağlı kağız sərilmiş siniyə düzün.
  8. Ərzaqlar bitənə qədər bu işləmi davam etdirin.Sinidəki börəklərin üzərinə kərə yağı qarışımını fırça ilə sürtün.
  9. Əvvəlcədən 180 dərəcə qızdırılmış sobada altlı-üstlü olaraq 10-15 dəqiqə bişirin.
  10. Sobadan çıxdıqdan sonra 5 dəqiqə dincəl qoyun və bir az soyuduqdan sonra servis edin

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Aygun [email protected] Aygun

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.