Yapon tortu

Tortlar 442 Son yeniləmə: Oct 13, 2019 Yaradilib: Oct 13, 2019
Yapon tortu
  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 23 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Şokoladı kiçik hissələrə bölüb, istiyədavamlı qaba tökün. Su hamamında əridin. Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Ağını tam bərkiyənədək mikserlə çalın. Ərimiş şokoladı maskarpone pendiri ilə yaxşıca çalın. Qarışıma yumurta sarılanı da əlavə edib, qarışdırmağa davam edin. Mikserlə çalınmış yumurta ağlarını da, hissə-hissə kütləyə tökün. Aşağıdan yuxarı doğru ehtiyatla qarışdırın.
  2. Kənarı açılabilən soba qabının dibinə və kənarlarına yağlı kağız yerləşdirin. Xəmiri qabın içinə tökün. Ümumiyyətlə istənilən növ çizkeykin üzəri çatlamasın deyə bişirərkən, xəmir olan qab, digər geniş soba sinisinin içinə qoyulur. Sininin içərisinə isə təxmini 1/4 l su tökülür ki, xəmir bişən zaman su buxarlanıb, onu çatlamaqdan qorusun. Bu tort da çizkeykə bənzədiyi üçün, eyni qaydada hazırlaya bilərsiniz. Yapon tortu 170 dərəcə isidilmiş sobada cəmi 15 dəqiqə bişirilir. Sobadan çıxardıb, biraz soyutduqdan sonra qaymaq və şokoladın vəhdətindən zövq ala bilərsiniz.

Yapon tortu



  • Serves: 4 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 23 dəqiqə
  • Kalori: 54
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Şokoladı kiçik hissələrə bölüb, istiyədavamlı qaba tökün. Su hamamında əridin. Yumurtaların ağını sarısından ayırın. Ağını tam bərkiyənədək mikserlə çalın. Ərimiş şokoladı maskarpone pendiri ilə yaxşıca çalın. Qarışıma yumurta sarılanı da əlavə edib, qarışdırmağa davam edin. Mikserlə çalınmış yumurta ağlarını da, hissə-hissə kütləyə tökün. Aşağıdan yuxarı doğru ehtiyatla qarışdırın.
  2. Kənarı açılabilən soba qabının dibinə və kənarlarına yağlı kağız yerləşdirin. Xəmiri qabın içinə tökün. Ümumiyyətlə istənilən növ çizkeykin üzəri çatlamasın deyə bişirərkən, xəmir olan qab, digər geniş soba sinisinin içinə qoyulur. Sininin içərisinə isə təxmini 1/4 l su tökülür ki, xəmir bişən zaman su buxarlanıb, onu çatlamaqdan qorusun. Bu tort da çizkeykə bənzədiyi üçün, eyni qaydada hazırlaya bilərsiniz. Yapon tortu 170 dərəcə isidilmiş sobada cəmi 15 dəqiqə bişirilir. Sobadan çıxardıb, biraz soyutduqdan sonra qaymaq və şokoladın vəhdətindən zövq ala bilərsiniz.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Ayten ayten20@gmail.com Ayten

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.