Yarpaq dolması resepti

Mal əti 18 Son yeniləmə: Oct 07, 2019 Yaradilib: Oct 07, 2019
Yarpaq dolması resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 1
  • Kalori: 67
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yarpaq dolması hazarlımaq üçün əvvəlcə qoyun ətindən qiymə hazırlanır.
  2. Qoyun əti ətçəkən maşından keçirilərkən, onunla birlikdə baş soğan da maşından keçirilir.
  3. Soğanlı qiymə əldə edilmiş olur.
  4. Soğanlı qiymə hazırlandıqdan sonra bunlara göyərtilər: keşniş, süyüd, nanə vurulur.
  5. Daha sonra keşniş, şüyüd, nanə vurulan soğanlı qiyməyə istiot və duz da əlavə edilir və qiymə qarışdırılır.
  6. Dolmanın içi hazır olduqdan sonra təzə və ya duza konservləşdirilmiş üzüm yarpaqları suda pörtlədilir və dolma bişirməyə hazır hala gətirilir.
  7. Pörtlədilmiş üzüm yarpaqları səliqə ilə açılır.
  8. Qiymə yaxşıca qarışdırılır və hər yarpağa təqribən 25 qram olacaq şəkildə (dolmanın ölçüsü və yarpağın ölçüsünə görə bu miqdar dəyişir) qoyulur.
  9. Yarpaq Dolmaları bükülür.
  10. Bükülən dolmalar səliqə ilə qazana düzülür.
  11. Bəzi hallarda yarpaq dolması sapa muncuq şəklində düzülür və bu halda qazana düzülür.
  12. Dolmalar qazana düzüldükdən sonra üzərinə biraz su əlavə edilir və vam odda bişirilməyə başlayır.
  13. Dolma bişərkən üzərinə tərsinə çevrilmiş bir qab qoyulur və qapağı örtülür.
  14. Dolmanın bişmə müddəti təqribən bir saatdır.Dolma süfrəyə verilərkən yanında ayrıca qatıq verilir.
  15. Bu zaman sarımsaqlı qatıqdan da istifadə etmək mümkündür.

Yarpaq dolması resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 1
  • Kalori: 67
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yarpaq dolması hazarlımaq üçün əvvəlcə qoyun ətindən qiymə hazırlanır.
  2. Qoyun əti ətçəkən maşından keçirilərkən, onunla birlikdə baş soğan da maşından keçirilir.
  3. Soğanlı qiymə əldə edilmiş olur.
  4. Soğanlı qiymə hazırlandıqdan sonra bunlara göyərtilər: keşniş, süyüd, nanə vurulur.
  5. Daha sonra keşniş, şüyüd, nanə vurulan soğanlı qiyməyə istiot və duz da əlavə edilir və qiymə qarışdırılır.
  6. Dolmanın içi hazır olduqdan sonra təzə və ya duza konservləşdirilmiş üzüm yarpaqları suda pörtlədilir və dolma bişirməyə hazır hala gətirilir.
  7. Pörtlədilmiş üzüm yarpaqları səliqə ilə açılır.
  8. Qiymə yaxşıca qarışdırılır və hər yarpağa təqribən 25 qram olacaq şəkildə (dolmanın ölçüsü və yarpağın ölçüsünə görə bu miqdar dəyişir) qoyulur.
  9. Yarpaq Dolmaları bükülür.
  10. Bükülən dolmalar səliqə ilə qazana düzülür.
  11. Bəzi hallarda yarpaq dolması sapa muncuq şəklində düzülür və bu halda qazana düzülür.
  12. Dolmalar qazana düzüldükdən sonra üzərinə biraz su əlavə edilir və vam odda bişirilməyə başlayır.
  13. Dolma bişərkən üzərinə tərsinə çevrilmiş bir qab qoyulur və qapağı örtülür.
  14. Dolmanın bişmə müddəti təqribən bir saatdır.Dolma süfrəyə verilərkən yanında ayrıca qatıq verilir.
  15. Bu zaman sarımsaqlı qatıqdan da istifadə etmək mümkündür.

Reseplər

Rəy bildir

Müəllif Ayten ayten20@gmail.com Ayten

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Reklam

Bizimlə qal

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.