- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
- Kalori: 32
- Çətinlik:
Asand
- Facebook like
Çap
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Kartofların qabıqlarını fırçalayaraq təmizləyin.
- Bol suda yuduğunuz kartofların üzərini kağız dəsmal köməyi ilə qurulayın. Kartofların qabığını soymağa ehtiyac yoxdu.
- Kartofları döşəmə qisimlərinə bərabər gətirmədən halqa şəklində incə incə dilimləyin. Ola bildiyincə incə dilimləməyiniz əhəmiyyətlidir.
- Üzərlərini bir yumurta fırçası köməyi ilə yağladığınız kartofların üzərinə duz səpdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 45 dəqiqə qədər bişirin.
- Ortadan ikiyə kəsib nüvələrini çıxardığınız rəngli dolmalıq bibər, çox kiçik parçalar halında doğrayın. Cəfəri yarpaqlarını xırda doğrayın . Nüvəsiz yaşıl zeytunu bibərlərlə uyğun olacaq şəkildə doğrayın.
- Möcüzə yağını geniş bir tavada qızdırın . Doğramış olduğunuz rəngli dolmalıq bibəri yağda qovurun.
- Nüvəsiz yaşıl zeytun hissələrini və qaynadılmış qarğıdalı dənələri qarışığını, vam odda qısa bir müddət daha qovurmağa davam edin.
- Xırda doğranmış cəfəri , duz və istiotu qarışığa əlavə edin.
- Sobadan çıxardığınız yarpaq kartofların dilim aralarına rəndələnilmiş holland pendiri səpdikdən sonra 10-15 dəqiqə müddətlə pendirlər əriyənə qədər yenidən sobaya qoyun.
- Pendiri əriyən və dumanı tüstüləyən isti kartofları ,servis qablarına alın . Möcüzə yağında ədviyyatlarla birlikdə qovurduğunuz tərəvəz qarışığını üzərinə gəzdirdikdən sonra sevdiklərinizlə paylaşın
Yarpaq kartof resepti
- Serves: 3 Nəfər
- Hazirlama vaxti: 1
- Bişmə vaxti: 10-15 dəqiq
- Kalori: 32
- Çətinlik:
Asand
chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək
Tərkibi
Hazirlama qaydasi
- Kartofların qabıqlarını fırçalayaraq təmizləyin.
- Bol suda yuduğunuz kartofların üzərini kağız dəsmal köməyi ilə qurulayın. Kartofların qabığını soymağa ehtiyac yoxdu.
- Kartofları döşəmə qisimlərinə bərabər gətirmədən halqa şəklində incə incə dilimləyin. Ola bildiyincə incə dilimləməyiniz əhəmiyyətlidir.
- Üzərlərini bir yumurta fırçası köməyi ilə yağladığınız kartofların üzərinə duz səpdikdən sonra əvvəlcədən isidilmiş 180 dərəcə sobada 45 dəqiqə qədər bişirin.
- Ortadan ikiyə kəsib nüvələrini çıxardığınız rəngli dolmalıq bibər, çox kiçik parçalar halında doğrayın. Cəfəri yarpaqlarını xırda doğrayın . Nüvəsiz yaşıl zeytunu bibərlərlə uyğun olacaq şəkildə doğrayın.
- Möcüzə yağını geniş bir tavada qızdırın . Doğramış olduğunuz rəngli dolmalıq bibəri yağda qovurun.
- Nüvəsiz yaşıl zeytun hissələrini və qaynadılmış qarğıdalı dənələri qarışığını, vam odda qısa bir müddət daha qovurmağa davam edin.
- Xırda doğranmış cəfəri , duz və istiotu qarışığa əlavə edin.
- Sobadan çıxardığınız yarpaq kartofların dilim aralarına rəndələnilmiş holland pendiri səpdikdən sonra 10-15 dəqiqə müddətlə pendirlər əriyənə qədər yenidən sobaya qoyun.
- Pendiri əriyən və dumanı tüstüləyən isti kartofları ,servis qablarına alın . Möcüzə yağında ədviyyatlarla birlikdə qovurduğunuz tərəvəz qarışığını üzərinə gəzdirdikdən sonra sevdiklərinizlə paylaşın
Reseplər
Rəy bildir