Yumurta dolması resepti

Toyuqlar 100 Son yeniləmə: Oct 07, 2019 Yaradilib: Oct 07, 2019
Yumurta dolması resepti
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20
  • Kalori: 51
  • Çətinlik: Orta
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yumurtaların çox az bişməsinə diqqət edin.
  2. İstədiyiniz kimi bişməsi üçün buzlu suya qoya bilərsiniz.
  3. Yumurtaları az bişirdiyiniz üçün soyarkən çalışın dağılmasınlar.
  4. Rahat soyulması üçün qaynama suyuna bir miqdar duz əlavə edin.
  5. Hazırladığınız qıymənin üzərini yumurta ilə örtərkən qarışımın çox qaln olmamasına çalışın , əks təqdirdə içərisinin bişməsi çox gecikə bilər.
  6. Sosunu hazırlamaq üçün rəndələdiyiniz sarımsaq və digər ərzaqları bir kasada çəngəl yardımı ilə qarışdırın.
  7. Əvvəlcədən otaq temperaturuna gətirdiyiniz yumurtalara bir miqdar duz əlavə edərək qaynar suda 3= 4 dəqiqə bişirin.
  8. Bişmənin davam etrməməsi üçün yumurtaları soyuq suya qoyun.
  9. Soyutduğunuz yumurtaları soyup üzərindəki nəmi bir kağız dəsmal yardımıyla qurulayın.
  10. Qiymə, incə= incə doğradığınız təzə soğanlar, rəndələnmiş sarımsaq və diğər ərzaqları dərin bir qabda yaxşıca qarışdırıb yoğurun.
  11. Ərzaqlar tamamən qarışdıqdan sonra qarışığı 5 bərabər hissəyə bölün.
  12. Qiymə parçalarının birini əlinizlə yaxşıca düzləşdirin.
  13. Üzərinə bişirdiyiniz yumurtanı qoyub altdan yanlara doğru yavaş yavaş qiymənin üzərinə yaxın.
  14. Sonrasında yumurtayı həddindən çox əzmədən iki əlinizin arasında şəkil verin.
  15. Qiymənin yumurtanın ətrafına eyni qalınlıqda örtməsinə çalışın.
  16. Qalan yumurtalar üçün də eyni işləmi yerinə yetirin.
  17. Hazırladığınız küfələri əvvəlcə una, sonra isə çırpılmış yumurtaya və sonda isə suxarı ununa batıraraq yaxşı qızdırdığınız yağın içərisində qızarana qədər 3=4 dəqiqə qızardın.
  18. Qızartdığınız yumurtalı küftələri kağız dəsmal üzərinə alaraq yağının sorulmasını gözləyin.
  19. Ortadan ikiyə bölüb əvvəlcədən hazırladığınız sosu da əlavə edərək isti halda servis edin.
  20. Yağı yaxşı qızdırsanız yemək yağı az çəkə bilər və xırt-xırt olar.

Yumurta dolması resepti



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 20
  • Kalori: 51
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Yumurtaların çox az bişməsinə diqqət edin.
  2. İstədiyiniz kimi bişməsi üçün buzlu suya qoya bilərsiniz.
  3. Yumurtaları az bişirdiyiniz üçün soyarkən çalışın dağılmasınlar.
  4. Rahat soyulması üçün qaynama suyuna bir miqdar duz əlavə edin.
  5. Hazırladığınız qıymənin üzərini yumurta ilə örtərkən qarışımın çox qaln olmamasına çalışın , əks təqdirdə içərisinin bişməsi çox gecikə bilər.
  6. Sosunu hazırlamaq üçün rəndələdiyiniz sarımsaq və digər ərzaqları bir kasada çəngəl yardımı ilə qarışdırın.
  7. Əvvəlcədən otaq temperaturuna gətirdiyiniz yumurtalara bir miqdar duz əlavə edərək qaynar suda 3= 4 dəqiqə bişirin.
  8. Bişmənin davam etrməməsi üçün yumurtaları soyuq suya qoyun.
  9. Soyutduğunuz yumurtaları soyup üzərindəki nəmi bir kağız dəsmal yardımıyla qurulayın.
  10. Qiymə, incə= incə doğradığınız təzə soğanlar, rəndələnmiş sarımsaq və diğər ərzaqları dərin bir qabda yaxşıca qarışdırıb yoğurun.
  11. Ərzaqlar tamamən qarışdıqdan sonra qarışığı 5 bərabər hissəyə bölün.
  12. Qiymə parçalarının birini əlinizlə yaxşıca düzləşdirin.
  13. Üzərinə bişirdiyiniz yumurtanı qoyub altdan yanlara doğru yavaş yavaş qiymənin üzərinə yaxın.
  14. Sonrasında yumurtayı həddindən çox əzmədən iki əlinizin arasında şəkil verin.
  15. Qiymənin yumurtanın ətrafına eyni qalınlıqda örtməsinə çalışın.
  16. Qalan yumurtalar üçün də eyni işləmi yerinə yetirin.
  17. Hazırladığınız küfələri əvvəlcə una, sonra isə çırpılmış yumurtaya və sonda isə suxarı ununa batıraraq yaxşı qızdırdığınız yağın içərisində qızarana qədər 3=4 dəqiqə qızardın.
  18. Qızartdığınız yumurtalı küftələri kağız dəsmal üzərinə alaraq yağının sorulmasını gözləyin.
  19. Ortadan ikiyə bölüb əvvəlcədən hazırladığınız sosu da əlavə edərək isti halda servis edin.
  20. Yağı yaxşı qızdırsanız yemək yağı az çəkə bilər və xırt-xırt olar.

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.