Yarpaq dolması

Yarpaq dolması

Qoyun əti 495 Son yeniləmə: May 28, 2021 Yaradilib: May 28, 2021
Yarpaq dolması
  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta
  • Facebook like
Çap

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Qoyun əti soğanla ət maşınından keçirilir, ona xırda-xırda doğranmış göyərti, yuyulmuş düyü, döyülmüş
  2. qara istiot, duz vurulur. Bunların hamısı yaxşı-yaxşı qarışdırılır.
  3. Üzüm yarpaqlarının saplaqları kəsilir, yaxşı yuyulur. Təzə yarpaqlar isti suda pörtlədilir. Hər yarpağın
  4. içinə qiymə qoyulur və zərf kimi bükülərək qazana yığılır. Yarpaqlar açılmasın deyə, üstündən tərsinə
  5. çevrilmiş nəlbəki qoyulur. Bir stəkan qaynar su tökülür və vam odda bir saat ərzində bişirilir. Əgər suyu
  6. buxarlanıb azalarsa, dibi yanmasın deyə, ona yarım stəkan da qaynar su əlavə etmək olar. Qazanın
  7. dibinin yanmaması üçün onun dibinə ətdan qalmış sümüklər və ya yarpaqlar yığılır. Süfrəyə nimçədə
  8. verilir, üstündən də özünün suyundan tökülür, yanında sarımsaqlı qatıq qoyulur Dolma üçün üzüm
  9. yarpaqlarının tədarükü.Yarpaqları təzə halda az-az kağıza büküb sellofan torbaya qoyaraq buzxanada
  10. saxlamaq olar. İstifadə etməmişdən əvvəl donunun açılmasını gözləyir, sonra üstündən isti su
  11. gəzdirib dolmanı bükürlər.
  12. Üzüm yarpaqlarından başqa, dolmanı tut yarpaqlarından, cır üzüm yarpaqlarından da hazırlamaq olar,
  13. lakin onların təmi ayrı cür olacaqdır.
  14. Dolma hazırlamaq üçün təzə, nazik və xovu olmayan yarpaqlar götürülür

Yarpaq dolması



  • Serves: 3 Nəfər
  • Hazirlama vaxti: 1
  • Bişmə vaxti: 30 dəqiqə
  • Kalori: 160
  • Çətinlik: Orta

chef.az saytı olaraq çalışırıq ki, sizə hər zaman gördüyünüz, bildiyiniz Reseplerden fərqli resepler təqdim edək

Tərkibi

Hazirlama qaydasi

  1. Qoyun əti soğanla ət maşınından keçirilir, ona xırda-xırda doğranmış göyərti, yuyulmuş düyü, döyülmüş
  2. qara istiot, duz vurulur. Bunların hamısı yaxşı-yaxşı qarışdırılır.
  3. Üzüm yarpaqlarının saplaqları kəsilir, yaxşı yuyulur. Təzə yarpaqlar isti suda pörtlədilir. Hər yarpağın
  4. içinə qiymə qoyulur və zərf kimi bükülərək qazana yığılır. Yarpaqlar açılmasın deyə, üstündən tərsinə
  5. çevrilmiş nəlbəki qoyulur. Bir stəkan qaynar su tökülür və vam odda bir saat ərzində bişirilir. Əgər suyu
  6. buxarlanıb azalarsa, dibi yanmasın deyə, ona yarım stəkan da qaynar su əlavə etmək olar. Qazanın
  7. dibinin yanmaması üçün onun dibinə ətdan qalmış sümüklər və ya yarpaqlar yığılır. Süfrəyə nimçədə
  8. verilir, üstündən də özünün suyundan tökülür, yanında sarımsaqlı qatıq qoyulur Dolma üçün üzüm
  9. yarpaqlarının tədarükü.Yarpaqları təzə halda az-az kağıza büküb sellofan torbaya qoyaraq buzxanada
  10. saxlamaq olar. İstifadə etməmişdən əvvəl donunun açılmasını gözləyir, sonra üstündən isti su
  11. gəzdirib dolmanı bükürlər.
  12. Üzüm yarpaqlarından başqa, dolmanı tut yarpaqlarından, cır üzüm yarpaqlarından da hazırlamaq olar,
  13. lakin onların təmi ayrı cür olacaqdır.
  14. Dolma hazırlamaq üçün təzə, nazik və xovu olmayan yarpaqlar götürülür

Reseplər

Rəy bildir

Xəbərlər

Yeni reseptlər haqqında e-poçt yeniləmələrini almaq üçün qeydiyyatdan keçin.